Es valida un nou acotat de pesca sense mort a Canillo

La temporada s’iniciarà el proper 14 de març amb un acotat intensiu a Engolasters i un sense mort al riu Gran Valira

Un pescador en un llac.
Un pescador en un llac. ARXIU

La Comissió de seguiment de la pesca, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha mantingut aquest dijous la reunió anual. En la trobada s’ha fet balanç de la temporada de 2021 i s’han validat i consensuat de les directrius per a la del 2022. Entre elles, un nou acotat de pesca sense mort a Canillo.

D’aquesta manera, la temporada de pesca 2022 s'iniciarà el proper 14 de març amb l'obertura de l’acotat intensiu de l'estany d'Engolasters i de l'acotat sense mort del riu Gran Valira. L’obertura la resta de rius i als acotats en riu s’efectuarà el dissabte 2 d’abril. S’estableix el dissabte dia 11 de juny com el dia d’inici de la temporada en els estanys, llacs i la resta d'acotats.

Precisament una de les novetats d’enguany és, atès l’augment d’aquesta pràctica entre els pescadors, la creació d’un nou acotat de pesca sense mort al poble de Canillo. L’objectiu és assegurar la reproducció de la truita autòctona en aquest tram baix del Valira d’Orient. La pesca sense mort es practica únicament mitjançant l'ús d'esquers artificials d'un sol ham, i l'ham ha de ser sense arpó o amb l'arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l'aigua.

Tota la informació sobre les dates, així com la longitud mínima i el nombre de peixos que es poden conservar o transportar per pescador, així com els imports de llicències de pesca i dels permisos per a la temporada, es publicaran al BOPA. El Govern també ha volgut recordar que la llicència de pesca de temporada està composta pel Carnet de Pescador, que és personal i intransferible, i pel rebut de pagament de la llicència de la temporada en curs. La tinença i el port d'aquests dos documents són obligatoris per practicar la pesca tant pels pescadors andorrans, residents i no residents. Es pot renovar la llicència de la temporada mitjançant el pagament per e-Tràmits, si disposen del M.I.L o de Certificat Electrònic i del Carnet de Pescador, o als serveis de Tràmits de l'edifici Administratiu del Govern o dels comuns.

Etiquetes

Comentaris

Trending