La despesa pública en protecció del medi ambient augmenta un 11,7% i se situa en 29 milions

L’increment ha estat per les accions dutes a termes per l’ordenació de deixalles i ordenació d’aigües residuals principalment

Una zona del riu Madriu.
Una zona del riu Madriu. ARXIU

La despesa pública en protecció del medi ambient se situa en 29,3 milions d’euros l’any 2022, quantitat que representa un increment de l'11,7% respecte a l’any 2021. Aquesta xifra suposa el 2,6% del liquidat total de les Administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències de Govern a entitats de les Administracions públiques). És el +0,9% del PIB mentre que la despesa per càpita assoleix els 358,7 euros, envers els 329,5 del 2021.

La despesa pública en protecció del medi ambient al Principat d’Andorra inclou la despesa relativa a les accions dutes a terme en aquest àmbit pel Govern d’Andorra, els comuns i el Centre de Tractament de Residus d’Andorra (Ctrasa). L’increment en la despesa en protecció del medi ambient ha estat per les accions dutes a termes per l’ordenació de deixalles i ordenació d’aigües residuals principalment.

Segons la informació publicada aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern, en la protecció del medi ambient s'inclouen l'administració, gestió, regulació, supervisió, funcionament i suport d'activitats com ara la formulació, l'administració, la coordinació i el seguiment de polítiques, plans, programes i pressupostos generals per a la promoció; preparació i aplicació de la legislació i les normes per a la prestació de serveis de protecció; producció i difusió d’informació general, documentació tècnica i estadístiques.

 

Comentaris

Trending