Crida al consens per la candidatura d'Andorra a Reserva de la Biosfera

El projecte s'ha presentant aquest divendres als presidents dels grups parlamentaris insistint en la necessitat de la unanimitat

Comentaris

WhatsApp Image 2021 12 10 at 11.57.05 (1)
WhatsApp Image 2021 12 10 at 11.57.05 (1)

El procés de la candidatura d’Andorra com a territori Reserva de la Biosfera ha fet aquest divendres un pas més amb la presentació del projecte i del logotip final als presidents dels grups parlamentaris i a la Síndica i Subsíndica. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; i Joan Huguet, expresident del Consell Insular de Menorca i un dels principals impulsors perquè l’illa fos com a Reserva de la Biosfera ara fa 28 anys, han coincidit en assenyalar que el consens polític serà decisiu per la candidatura.

Jordi Gallardo ha explicat que continuen en la fase de presentar el projecte als diferents actors institucionals, socials i econòmics. "Hem compartit amb els presidents dels grups parlamentaris i la Sindica i la Subsíndica l'estudi de viabilitat que es va fer en el seu dia". Gallardo ha afegit que el Principat porta molts anys fent un esforç a l'hora de protegir el territori, el medi ambient, la natura o espècies.

L'expert, Joan Huguet ha exposat durant la reunió, com ha utilitzar la nominació de Reserva de la Biosfera per aconseguir un creixement sostenible i una promoció social i econòmica. Considera que els principals reptes de la candidatura ja s'han assolit com el desplegament legislatiu. L'altre aspecte L'altre aspecte important per esdevenir reserva de la biosfera són els espais protegits. De fet, la Unesco demana un percentatge de terreny protegit, el qual Andorra ja el té actualment. Huguet ha insistit molt en el consens en tots els àmbits.

Comentaris (4)

Trending