La comunitat internacional reconeix la tasca d'Andorra per combatre el canvi climàtic

Andorra és un dels deu països que han lliurat la documentació relativa al quart informe bianual d'actualització dels compromisos i avanços realitzats en matèria d'acció climàtica

Comentaris

Parc natural de la vall de Sorteny.
Parc natural de la vall de Sorteny. Altaveu

La transició energètica i l'acció climàtica realitzada pel Govern ha estat reconeguda per la comunitat internacional. Així ho han indicat des del ministeri del medi ambient en què apunten que els informes presentats recullen totes les accions que desenvolupa el país per complir amb els compromisos internacionals, entre els quals destaca l'Acord de París per assolir els objectius de reducció de les emissions de CO2 i lluitar contra el canvi climàtic. De fet, només 10 països avui dia han presentat els documents necessaris per sotmetre's a aquest quart control.

Els experts de diferents països encarregats de fer un seguiment de les accions que els diferents països estan duent a terme en el marc Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic s'han mostrat satisfets i han reconegut el treball realitzat ministeri de Medi Ambient. En concret han felicitat al Principat per la tasca impulsada pel Govern en relació amb el lideratge en favor de la transparència, el rigor i pel procés de millora continuada que han pogut veure a través dels diferents processos d'avaluació.

Per sotmetre's a aquest quart informe bianual d'actualització, des de l'executiu s'han presentat un recull de totes les accions que desenvolupa el país per complir amb els compromisos internacionals i que, assenyala el document, s'ajusten als criteris de coherència i transparència exigits. Entre la informació facilitada hi ha una visió general de les circumstàncies nacionals i els acords institucionals, així com de l'inventari nacional d'emissions antropogèniques i de les absorcions dels embornals dels gasos d'efecte d'hivernacle, de les accions de mitigació i els seus efectes.

Precisament, aquest reconeixement arriba una vegada s'ha sobrepassat els dos anys de la data límit per presentar la documentació requerida i que només ho han fet 10 dels països membres del Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

L'any 2014, es va elaborar el primer informe bianual, mentre que el segon es va presentar l'agost del 2017. El tercer va ser entregat l'any 2019 amb la informació relativa a les emissions i mesures de mitigació del període 1990-2017. Ara, l'Oficina de l'energia i del canvi climàtic ja treballa en la cinquena avaluació a la qual s'ha de sotmetre aquest 2022.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending