Calvó alerta de possibles talls de llum

La ministra s'ha emplaçat al desembre per valorar la possible pujada de les tarifes elèctriques anunciades pel director general de FEDA

La ministra Sílvia Calvó aquest divendres.
La ministra Sílvia Calvó aquest divendres. SFGA

Hi haurà talls de llum o no, les tarifes augmentaran o quan ens costarà de més l'energia. Aquestes són només algunes de les preguntes que es fa la població i que preocupen amb l'encariment de l'energia. Des de l'executiu, tot i que sense confirmar-ho, ha avisat que s'ha d'estar preparat per si es produeixen talls de subministrament i s'emplacen al desembre per confirmar si la factura de la llum s'incrementa.

La crisi energètica, derivada del context internacional, no passa per alt d’Andorra. En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha insistit que “el complex internacional és complicadíssim, però tampoc no tenim molta visibilitat i, per tant, no podem avançar ara si hi haurà restriccions o no” a nivell energètic, amb talls de llums. Un avís que l’ha dut a terme aquest matí en el marc de Jornada de participació pública amb la ciutadania sobre l’Estratègia Nacional d’Economia Circular. Tot i això, no ha volgut ser alarmista i ha assegurat que tant FEDA com l’executiu “tenim un pla de contingència”.

Albert Moles donant explicacions.

Relacionat

La tarifa elèctrica tornarà a pujar al gener i l’augment serà “important” si no es redueix el consum

Encara dins l’àmbit energètic, la ministra també s’ha referit a la possible pujada de la tarifa de la llum anunciada pel director general de la parapública, Albert Moles, fa uns dies en un esmorzar amb la premsa. En aquest sentit, Calvó ha avançat que "es farà una valoració al desembre de la necessitat o no de pujar tarifes de cara a l'any que ve i bé”. Només el temps dirà si l’increment de preu de la llum serà real o no i de la quantitat que es tracta.

Comentaris (24)

Trending