Bonell ha defensat al Consell d’Europa el compromís d’Andorra en la lluita contra el canvi climàtic

El president socialdemòcrata, Pere López, també ha intervingut per a proposar la creació d’una agenda verda amb reformes urgents

Comentaris

Mònica Bonell en la seva intervenció al Consell d'Europa
Mònica Bonell en la seva intervenció al Consell d'Europa

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, i el president socialdemòcrata, Pere López, han intervingut avui a Estrasburg, a l’Assemblea del Consell d’Europa (APCE). Ho han fet en el marc de la sessió de tardor, on acudeixen més d’una quarantena d’estats europeus. Per la seva banda, Bonell ha defensat el compromís del Principat amb la lluita contra el canvi climàtic i, d’altra, López ha llençat la proposta de la creació d’una agenda verda amb reformes urgents.

Bonell ha defensat que la unió de totes les institucions, però també dels actors econòmics i socials, “és extremadament important”. Ha apuntat que Andorra ha fet passos essencials en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Per exemple, ha explicat la declaració d’Estat d’emergència climàtica i ecològica del 2020, que va comptar amb la implicació d’associacions mediambientals i de col·lectius joves del país.

També ha recordat el compromís d’Andorra per ser un país neutre en emissions de carboni el 2050 i la recent aprovació de la taxa verda finalista que grava els hidrocarburs. Finalment, ha informat que el Consell General ja treballa en la llei d’economia circular. Bonell és la membre titular de la delegació Andorrana a l’APCE, ha fet la seva intervenció en el marc de l’informe presentat pel parlamentari grec George Papandreou titular ‘Més participació democràtica per fer front al canvi climàtic’, al qual s’ha donat ple suport.

López, en la seva intervenció ha subratllat la importància d’actualitzar mecanismes que ja existeixen en aquest àmbit i ha posat d’exemple l’Acord Verd, al qual ha titllat “d’excel·lent full de ruta”, tot i que ha exposat que calen adaptacions, noves cartes, lleis i convencions de participació ciutadana. També ha proposat aprovar una agenda verda per posar al calendari amb urgència les reformes necessàries. A més, ha destacat que un dels punts d’unió entre els textos que s’han exposat és l’absència de mecanismes jurídics i democràtics per fer front al canvi climàtic, i construir un dret humà per un medi ambient net, sa i sostenible.

Comentaris

Trending