Bon ambient i molta brossa arreplegada en el primer ‘clean up’ col·lectiu

Creu Roja Andorrana Joventut, Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove Andorra i CityXerpa s'alien per netejar zones boscoses dels Cortals d’Encamp, el Coll d’Ordino, els Cortals de Sispony, la Rabassa, el llac d’Engolasters i el Pas de la Casa

Una de les voluntàries participants a la zona del llac d'Engolasters.
Una de les voluntàries participants a la zona del llac d'Engolasters.

Centenars de quilos de brossa s’hauran retirat aquest dissabte de zones boscoses de sis punts concrets del Principat. Creu Roja Andorrana Joventut, Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove Andorra i CityXerpa s’han aliat, amb el suport del comú d’Encamp, per retirar deixalles als Cortals d’Encamp, el Coll d’Ordino, els Cortals de Sispony, la Rabassa, el llac d’Engolasters i el Pas de la Casa.

Fins els propers dies no se sabrà exactament quina quantitat de deixalles, de brossa, s’ha retirat del bosc. Tot el material recuperat, algun de ben peculiar, s’ha traslladat en deixalleries perquè tan aviat com es pugui ser pesat. El que és clar és que el bosc, la muntanya, recull molta més brossa del que tocaria i, per tant, que molts dels excursionistes o visitants dels espais naturals són menys cívics del que caldria.

També ha quedat clar el bon ambient que ha regnat entre els voluntaris mobilitzats per les diverses entitats convocants. L’objectiu era triple: demostrar que diverses entitats de naturalesa diferent poden col·laborar per una mateixa causa; crear consciència sobre la necessitat de mantenir nets els espais naturals del país; i retirar el màxim de brutícia possible de la muntanya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending