Bomosa i Laika ‘es queden’ la gossera i la gatera

Com estava escrit des que es va obrir la possibilitat de treure en concessió les dues concessions, les dues úniques entitats que hi optaven han resultat adjudicatària

Comentaris

Instal·lacions de la gossera pública.
Instal·lacions de la gossera pública. ARXIU

Bomosa a través del col·lectiu recentment creat Gos-SOS i Laika gestionaran des de ben aviat la gossera pública, en el primer cas, i la gatera, en el segon. Eren les dues entitats que optaven a sengles adjudicacions i com estava escrit des que es va posar en marxa tot el procés per concessionar les instal·lacions les adjudicacions han anar a parar a qui es preveia que serien les beneficiàries.

L’aprovació formal de l’adjudicació de la concessió de la gossera i gatera oficials que es troben ubicades a la Borda Vidal, Sant Julià de Lòria l’ha fet aquest dimecres el consell de ministresa proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Amb l’adjudicació dels serveis públics a les associacions és compleixen els objectius que perseguia el concurs públic com ara afavorir perquè les entitats protectores tinguin un rol més destacat en relació al foment de les adopcions i la tinença responsable d’animals de companyia.

Representants del Govern i de Bomosa durant una visita d'aquest a la gossera.

Relacionat

Bomosa via GosSOS i Laika presenten candidatura per gestionar la canera i la gatera

La voluntat és poder desenvolupar un model de gestió més integral en el qual també es faci especial èmfasi en la difusió del dret a la protecció dels animals d’acord amb la normativa vigent i els principis i valors propis de les societats més avançades pels quals s’ha de regir el benestar animal. A més, l’adjudicació, segons el Govern també permet anar un pas més enllà respecte als tràmits iniciats el 2016 i donar continuïtat al conveni i reglament de funcionament que es va signar l’any passat per a la gestió de la gossera. El traspàs del servei també permet reorganitzar el departament d’Agricultura i fer-lo més àgil i optimitzat.

Tal com es desprèn de l’adjudicació, l’associació Gos-SOS rebrà una contraprestació econòmica màxima anual de 39.500 euros en concepte de despeses fixes i variables. A més, també s’ha aprovat una tarifa de forfait per estada diària de cada animal que cursi ingrés a la gossera oficial d’un import de 3,50 euros. En el cas de la gatera, s’estableix un import màxim anual de 13.280 euros en concepte de despeses fixes i variables així com una tarifa de forfait per estada diària de cada animal que cursi ingrés a la gatera oficial d’un import de 0,34 euros. En la majoria de casos les quantitats són superiors al que inicialment, almenys, establia el plec de bases.

Etiquetes

Comentaris

Trending