Bomosa via GosSOS i Laika presenten candidatura per gestionar la canera i la gatera

Les dues entitats ja eren les més ben posicionades per presentar-se al concurs per assumir la concessió dels equipaments públics

Representants del Govern i de Bomosa durant una visita d'aquest a la gossera.
Representants del Govern i de Bomosa durant una visita d'aquest a la gossera. ARXIU

Bomosa a través de l’associació recentment creada i anomenada GosSOS i Laika són els dos únics pretendents a assumir la gestió, en el primer cas, de la gossera pública i, en el segon, a encarregar-se de la gatera. A mitjan agost el ministeri d’Agricultura hauria de resoldre un concurs que en bona part els dos únics pretendents van empènyer perquè es fes. Tant Bomosa com Laika, almenys en teoria en el segon cas, ja estan molt involucrats en la gestió dels equipaments públics de control i manteniment de gats i gossos.

Hi havia el dubte de si l’entitat que presideix Josep Mas acabaria concorrent al concurs atès que no veien gens clar que els sortissin els números. En xifres rodones, el plec de bases publicitats fa unes quantes setmanes preveu una aportació pública anual d’uns 33.000 euros per qui assumeixi la concessió de la gossera i uns 11.000 euros en el cas de la gatera.  A aquests imports cal afegir-hi allò que l’administració pensa sufragar per cadascun dels animals que efectivament estiguin ingressats en els dos equipaments. Per cada gos, s’afegiran 2,99 euros diaris mentre que en el cas dels gats l’aportació es redueix a 29 cèntims per animal i dia.

Gossos a la gossera.

Relacionat

El Govern pagarà al gestor de la gossera i la gatera un mínim de 44.000 euros anuals

En principi no hi hauria d’haver cap problema perquè el Govern concedís a una i altra entitat la gestió de canera i gatera. Però és cert que Agricultura no és insensible als problemes que viu la comunitat profelins del Principat. Ni internament ni en relació a d’altres col·lectius que han sorgit i s’han organitzat els darrers anys, Laika no passa pel seu millor moment i caldrà que l’administració analitzi bé si l’entitat està en bona disposició de poder dur a terme una correcta gestió de la gatera.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending