El Govern pagarà al gestor de la gossera i la gatera un mínim de 44.000 euros anuals

A banda, l’adjudicatari de la instal•lació també percebrà una quantitat per cada animal que sigui cuidat, a raó de 2,99 euros per gos i 29 cèntims per gat cada dia

Gossos a la gossera.
Gossos a la gossera.

El Govern estima que externalitzar la gossera i la gatera suposarà un cost mínim de poc més de 44.000 euros anuals. A aquest, s’haurà de sumar la quantitat fixa que es pagui en funció dels animals que estiguin acollits al llarg de l’any, a raó d’uns tres euros diaris per cada gos i uns trenta per gat. La previsió és tenir seleccionada l’entitat que es faci càrrec de la instal·lació al llarg de l’estiu.

El Govern ha convocat aquesta setmana el concurs mitjançant el qual vol encarregar la gestió de tots dos equipaments a una entitat privada. Aquelles que estiguin interessades disposen de temps fins al 13 de juliol per presentar les seves propostes. La documentació, però ja inclou un càlcul del cost econòmic que l’externalització pot suposar per al Govern. En concret, la previsió és de 44.278,96 euros anuals.

Representants del Govern i de Bomosa durant una visita d'aquest a la gossera.

Relacionat

Bomosa i Laika es perfilen com els principals candidats a ‘quedar-se’ la gossera i la gatera

D’aquest cost, la major part, un 75%, s’ho emportaria la gestió de la gossera. En aquest cas, 33.209,22 euros. El 25% restant es destinaria a la gatera, el que suposaria 11.069,74 euros.

L'executiu confia a poder tancar el canvi de gestió de la instal·lació durant el mes de juliol

A aquest preu fix, però, caldria sumar-li una quantitat variable en funció dels animals que, al llarg de l’any, estiguessin acollits a la instal·lació. El concurs fixa una estimació de 2,99 euros per cada dia d’estada d’un gos i de 29 cèntims en el cas dels gats.

Aquesta és una estimació base, però les entitats interessades podran presentar preus diferents. De fet, la proposta econòmica suposarà una part important de la valoració que es faci a l’hora d’escollir el guanyador del concurs. Comptarà fins a un 40% de la puntuació final. Altres criteris que s’empraran serà l’experiència prèvia en la cura d’animals i la presentació d’una memòria d’activitats de caire social orientades a fomentar la tinença responsable d’animals de companyia.

El concurs està obert tant a empreses (persones físiques o jurídiques) com a entitats, com ara fundacions o associacions. El guanyador s’haurà d’encarregar de la “realització de la gestió dels serveis públics que formen part inherent de les funcions que tenen atribuïdes les instal·lacions de la gossera i de la gatera oficials, consistents principalment a assegurar el seu funcionament per permetre el manteniment de la població resident de gossos i gats que hi puguin ingressar, així com efectuar les gestions administratives corresponents a fi de poder assegurar la seva identificació, el seu registre i donat el cas la seva custòdia o la seva cessió en adopció”.

Entre altres tasques, l’adjudicatària haurà de presentar i implementar un pla sanitari per a les instal·lacions i garantir la prestació dels serveis d’atenció veterinària als animals interns. La gestora haurà de destinar un mínim de 25 de les 42 gàbies de la gossera al servei públic, però podrà destinar la resta a activitats de caire comercial o social sempre vinculades a la tinença d’animals de companyia. Pel que fa a la gatera, les dues sales de manteniment s’han de reservar a tenir animals però la resta també es podran destinar a altres usos. S’haurà de garantir que les instal·lacions estiguin obertes a públic tots els dies de la setmana, com a mínim entre les deu del matí i les quatre de la tarda.

Gossos a la gossera de la Borda Vidal.

Relacionat

Govern licita la concessió de la gossera i la gatera oficials

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending