Avís groc pel risc de nevades abundants a les zones altes del nord del país

S’alerta que es poden arribar a acumular quantitats importants (entre 10 i 20 centímetres) a partir de la cota 1.700 i que les precipitacions seguiran durant dissabte

El mapa d'avisos.
El mapa d'avisos.

El Servei de Meteorologia ha alertat del risc de nevades aquesta tarda. Les precipitacions, de fet, poden afectar tot el país, però serien en forma sòlida a partir dels 1700 metres d’altitud. Per això, s’ha optat per activar l’avís groc per neu. També s’avisa que les pluges poden anar acompanyades d’aparell elèctric. El temps mogut continuarà al llarg de dissabte.

Segons s’indica, el responsable de tot plegat serà l’arribada d’un embossament d’aire fred que baixa de latitud. Arribaria a partir de la tarda i complicaria de forma important el panorama meteorològic, amb possibilitat de ruixats tempestuosos.

I aquestes precipitacions, a més, poden acabar sent de neu a les zones altes. A partir de la cota 1.700 o 1.800 metres. Per això, s’opta per activar l’avís groc. S’alerta que es poden arribar a acumular 10 centímetres a 2.000 metres i 20 a 2.500 a les zones del nord.

A banda, la previsió és que durant el dissabte les pluges (i nevades a partir dels 1.800 metres) persisteixin a la zona nord. En canvi, es preveu que al centre i al sud dominin les clarianes.

Etiquetes

Comentaris

Trending