La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha explicat que la modificació de la forma societària de CTRASA la convertirà “en un instrument de gestió directa”. En aquest cas, la idea és vendre les accions del Govern a FEDA, que serà qui assumeixi el control de l’entitat i hi aportarà “la seva experiència en transició energètica”. Més enllà de complir els requeriments del Tribunal de Comptes, el text també serveix per preparar el forn davant el seu paper en el futur.
Així, per una banda, “hi haurà un pla d’acció basat en la nova política de reducció de residus”, que es vol impulsar amb l’aposta clara per l’economia circular. Per l’altra, també es vol “incrementar la generació d’energia” en un context, ha recordat, d’encariment de l’electricitat als països de l’entorn. A més, ha assegurat, “es reduiran les emissions i se situarà entre els més eficients d’Europa”.
La llei incorpora la petició feta pel PS de demanar a Govern l’elaboració d’un pla d’obsolescència sobre la instal·lació. El conseller general de la formació Roger Padreny ha deixat clar que “vetllarem” tant pel compliment d’aquesta nova disposició com per altres objectius, com ara “l’adequació del pla d’inversions als objectius d’economia circular”, així com també un control més estricte de les emissions que es generen.
El text ha estat aprovat per unanimitat per tots els consellers -alguns dels quals, per cert, confinats al seu domicili per haver-se contagiat amb la Covid-19 o ser contacte d’algun positiu-. De fet, les tres lleis que s’ha tractat a la sessió han seguit el mateix camí. Per un costat, s’ha aprovat una modificació de la legislació sobre les taxes de tabac que ha de servir per harmonitzar-la amb les directives de la Unió Europea. Per l’altre, s’ha validat el canvi a la Llei que fixa com a festiu el Dia de la Constitució per introduir la possibilitat que, en cas de necessitat, es puguin celebrar proves educatives oficials.
Comentaris (2)