Apapma intentarà aturar la construcció de l’heliport

L’entitat ecologista ha celebrat aquest dimarts una reunió on ha quedat palès que hi ha un grup de treball decidit a continuar les reivindicacions i s’espera que durant el primer trimestre del 2024 es pugui constituir la nova junta

Un instant abans que comencés la reunió d'Apapma.
Un instant abans que comencés la reunió d'Apapma. Albert Sanjuan

L’Associació protectora dels animals, les plantes i el medi ambient (Apapma) tornarà a tenir activitat després de diversos mesos aturada. Aquest dimarts, una vintena de socis han participat en una reunió on s’ha assegurat que hi ha un grup de persones “amb ganes de donar-li continuïtat a les reivindicacions de l’entitat”, tal com ha explicat la presidenta en funcions, Patrícia Bragança. Un dels reptes que tindrà a sobre la taula la pròxima junta serà intentar aturar o minimitzar l’impacte de l’heliport nacional a la Caubella.

El Centre Cultural de la Llacuna ha acollit aquest vespre la reunió d’Apapma amb una vintena de socis que ha servit per “posar llum a la foscor com diria” en Carles Porta. L’entitat portava mesos aturada i la presidenta Patrícia Bragança va presentar la seva dimissió al juliol al·legant motius personals. Avui, però s’ha deixat palès que “ha sortit un grup de treball amb persones molt motivades i que tenen ganes de liderar l’associació”, tal com ha manifestat la presidenta en funcions.

D’aquest grup de treball no se n’han fet públics els noms i cognoms dels qui formaran la nova junta, tot i que es preveu celebrar una assemblea durant el primer trimestre del 2024 per tal que es pugui constituir. Entre els reptes que tindrà sobre la taula, segons Bragança, hi haurà l’heliport que s’ha començat a construir a la Caubella. De fet, va sorprendre molt que quan es va fer pública la superfície que s’havia de talar, de l’entitat ningú digués absolutament res. La presidenta en funcions ha deixat clar que “totes les estratègies per combatre i aturar o pal·liar el projecte estan en el grup de treball”. No ha parlat de quines accions es poden tirar endavant, però ha posat en relleu que “volem evitar que es malmeti el medi ambient i vetllarem perquè si mai es posa en marca se’n faci un ús racional del sòl”.

LA PRESÈNCIA DE L’OS

La presidenta en funcions també ha parlat de la presència de l’os a Andorra després que els Banders l’hagin pogut gravar trepitjant territori andorrà. Considera que “és necessari per tot el cercle que necessita la nostra fauna per subsistir”. Ha detallat que “hi ha d’haver mesures d’interacció entre el plantígrad, el ramader i la protecció del medi ambient”.

Sobre la gestió de l’aigua, ha remarcat que “és un bé preuat, que cada vegada és més escàs i es necessita un pla d’actuació específic”.

Comentaris (2)

Trending