Andorra se suma a la celebració del Dia mundial del medi ambient amb actes durant tota la setmana

Pretén sensibilitzar la població sobre el perill que suposa pel planeta la sobreexplotació i la destrucció dels ecosistemes i la importància de la seva restauració

Cartell de la campanya.
Cartell de la campanya. Altaveu

El dia 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any sota el lema “Reimagina, recrea, restaura”. El Dia mundial pretén sensibilitzar la població sobre el perill que suposa pel planeta la sobreexplotació i la destrucció dels ecosistemes i la importància de la seva restauració. Aquest dia marca l’inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració dels ecosistemes. El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, un any més, se suma a la celebració d’aquest dia mundial amb la Setmana del Medi Ambient, del 31 de maig al 7 de juny

Es proposen diverses activitats per conscienciar a la ciutadania i els escolars sobre la conservació del medi ambient. Així durant tota la setmana es distribuiran embuts per reciclar oli usat a les escoles verdes del país. Més enllà dels centres educatius, tothom que vulgui podrà anar a buscar a les oficines d’Andorra Sostenible petits contenidors per poder reciclar cartró/paper i envasos a casa, en oficines o en qualsevol altre espai.

Aquest proper dimarts 1 de juny està prevista l’entrega de premis del concurs d’iniciatives ambientals 2020-2021 que reconeixerà i donarà visibilitat als projectes i accions que es duen a terme al país en matèria ambiental, aquest any amb un premi especial sobre economia circular. Per qui tingui ganes de sortir a la natura, el dia 2 de juny a partir de les 18 hores està prevista una sortida guiada al Parc Natural del Comaperosa. Per assistir a aquest acte, així com per recollir els contenidors, cal fer una reserva prèvia trucant al telèfon +376 603 000 o a través del correu  andorrasostenible@andorra.ad.

Des d’un punt de vista més tècnic, però també en el marc de la Setmana del Medi Ambient, el Govern ha previst una reunió de la Comissió de coordinació i desenvolupament de l’Estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra així com la signatura d’un conveni amb l’Andorra Esports Clúster amb la finalitat de promoure les bones pràctiques ambientals en la celebració d’esdeveniments esportius.

Etiquetes

Comentaris

Trending