Alerta per l’enverinament d’un gos amb raticida a la zona d’Engordany

L’animal es va començar a trobar malament i, quan va ser portat al veterinari, es va detectar l’emmetzinament i es va poder actuar per evitar un desenllaç fatal

El gos afectat passejava habitualment per la zona de Sant Jaume d'Engordany.
El gos afectat passejava habitualment per la zona de Sant Jaume d'Engordany.

Els propietaris d’un gos que habitualment passegen per la zona d’Engordany, a Escaldes, han fet una alerta via xarxes socials perquè sospiten que el seu animal es va enverinar amb raticida quan caminaven per aquesta part de la parròquia. L’animal es va trobar malament i només la ràpida reacció del veterinari que el va examinar va evitar un desenllaç fatal. Més enllà de l’avís per internet, també s’ha comunicat al comú la situació.

Els fets han tingut lloc aquesta setmana. Segons han explicat a Altaveu, viuen per la zona d’Engordany i habitualment surten a passejar el ca pels camins pròxims a Sant Jaume i Sant Romà. Admeten que molts cops el deixen sense lligar i que se’ls avança.

L’alerta va saltar el dimecres, quan van veure que el gos es trobava malament. Fins i tot vomitava. Ràpidament van portar-lo al veterinari. Al centre mèdic se li va fer l’analítica i la sorpresa, no es pot negar, va ser majúscula.

A l’animal se li va detectar que havia ingerit raticida. D’aquesta forma, es va poder actuar per salvar-li la vida. El que tenen clar els propietaris, i així ho han posat en relleu a l’Altaveu, que a casa seva no tenen aquest producte. I, per tant, l’únic moment en el qual es pot haver emmetzinat és durant els passejos, que sempre són per aquesta zona d’Escaldes.

Per això han volgut fer pública la situació via xarxes socials, alertant a altres propietaris de mascotes. També s’han posat en contacte amb el comú perquè els serveis de neteja actuïn i trobin on pot haver-se enverinat el seu gos. Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt.

Comentaris (1)

Trending