Agricultura ha realitzat fins a tres inspeccions a l’espai de gossos de caça a Sant Julià

El departament tenia seguiment del cas arran de la posada en marxa del nou reglament de nuclis zoològics, quan es va constatar que no es complia amb els requisits pel benestar dels animals

Un dels gossos de l'espai a Sant Julià
Un dels gossos de l'espai a Sant Julià

A l’espai on es guarden gossos que s’empren per a la caça a Sant Julià ha rebut fins a tres inspeccions per part del departament d’Agricultura. Principalment es tenia seguiment del cas i de les males condicions dels animals arran la posada en marxa del nou reglament de nuclis zoològics. En aquest punt es va constatar que no es complia amb els requisits establerts, però ha estat després de la denúncia de l’associació Nami que s’ha obert l’expedient sancionador.

Dues inspeccions d’ofici i una després de la denúncia ha rebut l’espai de gossos de caça de la zona de Nagol, prop de la urbanització Les Caubelles. Des d’Agricultura expliquen que després de la posada en marxa del reglament de nuclis zoològics, que seria el cas pel nombre d’animals que es tenen, es va donar divuit mesos per realitzar els canvis pertinents i atenir-se als requisits. En la primera inspecció es va constatar que no es complia amb els mínims, i es va traslladar al propietari.

Un dels gossos a l'espai.

Relacionat

Denuncia per les males condicions d’un espai on es guarden gossos de caça a Sant Julià

Després d’aquesta primera revisió, es va realitzar una segona inspecció d’ofici per tal de constatar si s’havien dut a terme els canvis sol·licitats. Des d’Agricultura expliquen que alguns s’havien realitzat, però que l’espai encara no s’adequava al que s’establia al reglament. En aquest lapse de temps és quan l’associació Nami presenta la denúncia que se’ls havia requerit en presentar el tema al departament.

A partir d’aquest punt es realitza la tercera inspecció, on es torna a constatar que, tot i haure més millores que la darrera revisió, encara hi ha molts elements que no estan com haurien d’estar. Per tant, s’obre l’expedient sancionador per dos motius principals: perquè els espais no s’adeqüen i per les deficients condicions d’higiene. Actualment es troba en fase d’instrucció, i els pèrits hauran de realitzar les valoracions pertinents per tal d’establir si hi haurà sanció, o no, i quina serà la quantia en cas afirmatiu.

Comentaris (10)

Trending