Denuncia per les males condicions d’un espai on es guarden gossos de caça a Sant Julià

L’associació Nami ha presentat l’acció a Agricultura, tot lamentant que es va avisar de la situació a l’octubre sense que s’hagi solucionat el mal estat tant dels animals com dels habitacles on se’ls tenen

https://youtu.be/B1C7jl-p-w0

L’associació Nami, dedicada a la protecció dels drets dels gossos, ha presentat una denúncia davant el departament d’Agricultura després d’haver localitzat un espai on es guarden animals que s’empren per a la caça en molt males condicions. En concret, es tracta d’una finca ubicada a la zona de Nagol, a Sant Julià, prop de la urbanització Les Caubelles. L’entitat ha fet aquesta acció, que ja ha comportat l’obertura d’un expedient sancionador.

Segons han volgut explicar a Altaveu, aportant el vídeo que acompanya aquesta notícia, es tracta d’una situació de la qual fan seguiment des del passat octubre. Llavors, els responsables de Nami van tenir constància del “mal estat de les instal·lacions i les males condicions en què vivien els gossos residents”. I tenint en compte que centren els esforços, justament, en la protecció d’aquests animals, van fer una primera actuació.

Així, constatant defectes que consideren evidents com ara que els habitacles dels cans no estaven en condicions, es va demanar al departament que es fes una inspecció urgent. Segons apunten, el director d’Agricultura els va indicar que “ens farien retorn i ens informarien de les accions que es consideressin més oportunes d’emprendre”. En canvi, lamenten que, fa uns dies, encara no tenien cap resposta.

WhatsApp Image 2023 03 01 at 19.44.51

La decisió d’anar un pas més enllà va arribar el passat dia 22. Així, indiquen que “vam tornar a rebre imatges del lloc” i es constatava que la situació dels animals continua sent dolenta. “Es trobaven novament en condicions insalubres i alguns amb signes de mal estat de salut”, afirmen. Per això, van tornar a posar-se en contacte amb Agricultura.

En aquest cas, se’ls va assegurar que “estem fent seguiment d’aquest tema” i que, en tot cas, haurien de formalitzar “la denuncia corresponent”. I això és el que s’ha fet, aportant imatges on, al seu entendre, s’evidencia que s’estan vulnerant els drets dels gossos.

L’acció, en aquest cas, ja ha tingut una conseqüència. Segons expliquen des de l’associació, Agricultura els ha indicat que “han obert un expedient sancionador”.

WhatsApp Image 2023 03 01 at 19.44.52 (1)

Comentaris (42)

Trending