Martínez Benazet es reunirà amb el ministre espanyol per ampliar els serveis de l'hospital als alturgellencs

La formació del govern d'Espanya propiciarà ara una trobada entre els titulars de salut que estava demanada des de feia temps

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet es reunirà amb el seu homòleg espanyol, Salvador Ulla per ampliar l'atenció que es fa a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell als residents a la comarca catalana de l'Alt Urgell. La reunió s'havia demanat fa mesos però l'allargament dels terminis per la constitució del govern espanyol l'han anat ajornat fins que s'ha nomenat un ministre.

L’acord entre els dos governs, l'andorrà i l'espanyol permetrà que els alturgellencs puguin tenir accés a més serveis de l'hospital, a banda dels d'hemodiàlisi. Només el vistiplau dels dos executius pot tancar un acord que l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va anunciar  la setmana passada tot afirmant que els governs d’Andorra i Catalunya havien acordat que els pacients de l’Alt Urgell puguin utilitzar l’hospital  Nostra Senyora de Meritxell.

Va afegir que les dos parts han elaborat ja un estudi econòmic dels costos que suposarà l’entrada en funcionament d’aquest servei. S’estimen en 200.000 euros a l’any que haurà d’abonar el departament de Salut català al Govern andorrà.

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros ja ha manifestat en diverses ocasions que els temes sanitaris es negocien entre països. L'agost del 2017, l'anterior ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern espanyol, Dolors Montserrat va anunciar durant la seva visita  Andorra que  "el govern estatal treballarà perquè l'hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra esdevingui centre de referència per a ciutadans de l'Alt Pirineu".

Això, significaria que els pacients de la comarca de l'Alt Urgell i altres zones veïnes, siguin derivats per la sanitat pública a l'hospital d'Andorra per tal de rebre tractaments, ingressos, visites als especialistes o proves específiques de tota mena. Aquesta nova situació evitaria a les famílies pirinenques llargs i costosos desplaçaments a l'hospital Arnau de Vilanova
de Lleida o bé a altres centres hospitalaris de Barcelona.

 

 

Comentaris (3)

Trending