Martí surt a lloar “l’optimisme i absoluta tranquil·litat” que segons el Govern viu el sistema financer andorrà

El màxim dirigent de l’executiu intenta sortir al pas de les dificultats que travessarien alguns dels principals accionistes de Crèdit Andorrà i diu que la plaça està fent les coses “raonablement bé”

El cap de Govern, Toni Martí, durant un acte institucional.
El cap de Govern, Toni Martí, durant un acte institucional.
El cap de Govern, Toni Martí, ha corregut aquest migdia a emetre “un missatge d’optimisme i d’absoluta tranqui·litat en el sistema financer andorrà” després que hagin anat transcendint tot de detalls sobre la delicada situació d’alguns dels principals accionistes de Crèdit Andorrà i el fet que alguns d’ells hagin posat al mercat, sempre que l’oferta sigui prou atractiva, part de la seva participació accionarial.

Martí, que juntament amb altres autoritats del país ha assistit aquest dimarts a la celebració de la diada de Sant Miquel d’Engolasters, no s’ha referit explícitament a la situació de Crèdit Andorrà. El que més s’hi ha aproximat és quan ha afirmat que “Andorra entra en un nou paradigma de creixement, en una transició obligada, i, més enllà de titulars, normalitat absoluta”. L’executiu si va negar fa uns dies que hi hagués cap procediment obert per l’INAF quan la mateixa memòria del banc relativa a l’evolució de l’entitat el 2017 recorda que el regulador va obrir el mes de novembre un expedient sancionador per una infracció considerada molt greu i que està justament i directament relacionada amb els mateixos problemes pels quals travessen alguns dels màxims accionistes. 

El mandatari governamental explica que una vegada es consolidi el nou marc regulador “hi haurà temps” perquè els operadors del sector valorin “si volen fer fusions”

Martí ha assegurat que el sistema financer del Principat està duent a terme “les coses raonablement bé” i ha considerat que “s’està fent un pas endavant en positiu”. El cap de Govern també ha estat qüestionat sobre la possibilitat que hi hagi una fusió bancària al país. Els contactes, més o menys oficioses, més o menys formals, entre Crèdit Andorrà i MoraBanc s’han produït de forma intermitent des de fa temps. I encara s’avaluen escenaris. "Hi haurà temps quan es consolidi el nou marc i conjuntura de creixement i, si volen fer fusions, és el sector privat que ho regeix”. No obstant això, des de l’entorn governamental s’està exercint una certa pressió per tal que davant d’una eventual fusió, integració o com se li vulgui dir, també s’inclogui Andbank en l’operació. O, com a mínim, que s’avaluï aquesta opció.

 

Relacionat

Para reflexionar
Crèdit Andorrà va tancar el 2015 amb 72 milions de benefici, encara no mig milió més que l\'exercici anterior

Relacionat

Grans accionistes de Crèdit Andorrà posen a la venda la seva participació a 700 euros el títol
Crèdit Andorrà va tancar el 2015 amb 72 milions de benefici, encara no mig milió més que l\'exercici anterior

Relacionat

Crèdit Andorrà preveu una multa de l’INAF de 900.000 euros per les ‘dificultats’ que van tenir el 2017 alguns dels seus principals accionistes
-

Relacionat

Crèdit Andorrà enceta l’era post Peralba amb més ombres que clars
-

Relacionat

Peralba i Maria Reig deixen el consell d’administració de Crèdit Andorrà

Comentaris

Trending