Martí obre la porta a fer marxa enrere en el cas del nou cap del gabinet jurídic

Comentaris

Martí obre la porta a fer marxa enrere en el cas del nou cap del gabinet jurídic
Martí obre la porta a fer marxa enrere en el cas del nou cap del gabinet jurídic

El cap de Govern, Toni Martí, ha obert la porta a fer marxa enrere en el cas del nou coordinador del gabinet jurídic governamental. Martí ha avalat personalment el fitxatge del jurista valencià Jesús Emilio Torrejón Puchol, promogut per al càrrec pel secretari general de l’executiu, Jordi Casadevall, de qui formalment dependrà el primer. Després de reunir-se aquest matí, juntament amb la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, amb els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, Martí ha assegurat que el contracte de Torrejón encara no s’ha signat, “s’ha de concretar”.

La polèmica generada des que l’Altaveu va fer pública la incorporació de qui fins al juliol havia estat el director general de l’advocació general de la Generalitat valenciana ha agafat els màxims responsables de l’executiu a contrapeu. El fitxatge de Torrejón ha desfermat la crítica del col·lectiu d’advocats del país. El malestar era més que evident aquest dijous durant la celebració de l’assemblea general del Col·legi d’Advocats. En el mateix acte, Martí, que sap que una part dels integrants del gabinet ministerial no estava tampoc d’acord de contractar Torrejón Puchol, ha afirmat que escoltarà els neguits que ha provocat la incorporació del jurista i ha manifestat que donarà explicacions al Col·legi d’Advocats.

El fet d’afirmar ara que el contracte no està signat només pot ser una manera de començar a obrir interrogants sobre la continuïtat de Torrejón. I la possibilitat que al final es faci marxa enrere. Però el que és clar és que la incorporació del jurista, sota la modalitat contractual de la prestació d’obra o serveis, ja estava contemplada en el pressupost per aquest 2016 que s’està tramitant al Consell General (el lletrat està previst que percebi, en xifres rodones, 8.000 euros mensuals) i que qui el 1995 va accedir al cos de lletrats de la Generalitat valenciana ja fa dies que ha estat treballant -potser sense contracte???- a l’edifici administratiu. 

La solució del 'cas BPA' abans del 10 de març?

Toni Martí s'ha mostrat convençut que la crisi de BPA se solucionarà abans del 10 de març, quan es compleix un any de l'esclat de tot l'afer. El cap de l’executiu, segons que ha recollit l’agència de notícies ANA, s'ha mostrat ferm en aquesta afirmació i ha assegurat que amb aquesta finalitat es va aprovar la Llei de resolució d'entitats bancàries. “La solució està encarrilada”, ha reiterat i, per tant, creu que els clients podran recuperar els seus dipòsits abans del 10 de març. Tot i això, considera que qui ho ha de concretar és l'AREB, “tinc el convenciment que al final haurem demostrat la fortalesa de les institucions andorranes”. El malestar entre els clients és molt evident i encara ara s’està convocant a dipositants perquè se’ls justifiqui l’operativa. L’AREB es nega a donar cap informació i encara menys per escrit, fet que enutja encara més els clients. Diversos grups d’afectats estan tramitant demandes col·lectives contra les institucions que han tutelat el procés d’intervenció.

Fotografia: agència ANA

Comentaris

Trending