Marsol fitxa el secretari general adjunt del Consell per 'dirigir' el comú de la capital

Comentaris

Marsol fitxa el secretari general adjunt del Consell per \'dirigir\' el comú de la capital
Marsol fitxa el secretari general adjunt del Consell per \'dirigir\' el comú de la capital

Conxita Marsol ja té lligada i ben lligada una de les peces que ha de ser clau en l’engranatge del nou comú d’Andorra la Vella. La nova cònsol de la capital i el seu equip de Demòcrates per Andorra (DA) ha tancat la incorporació del jurista Jordi Puy Segura per a la secretaria general de la corporació. Puy era fins ara secretari general adjunt del Consell General. El secretari general d’un comú, tot i ser un càrrec de confiança -en altres països integren un cos especial i són alts funcionaris de carrera-, en funció de les prerrogatives i potestats que li atorgui els polítics, esdevé el responsable màxim de l’administració. El cap de la maquinària burocràtica de la corporació.

L’equip liderat per Conxita Marsol i Marc Pons tenia clar des del principi que volia situar en dos dels llocs més estratègics de la corporació -secretaria general i intervenció- persones que més enllà de la confiança, estiguessin altament qualificats. Seria el cas de Puy. Per al comú de la capital, hi ha una tercera peça que també es recerca i que es considera de vital importància: un director (o directora) financer. Aquest càrrec, encara que creat, no l’estava ocupant ningú ara mateix, segons les diverses fonts consultades. Per a la intervenció, Marsol i Pons ja tenen gestions molt avançades amb el candidat a succeir Iolanda Pastó. La confirmació del nou fitxatge podria ser qüestió d’hores. O de dies, a tot estirar. Aquests darrers anys, la secretaria general de la capital l’ha encapçalada Meritxell Pérez, que es reincorporarà, molt probablement, al seu lloc a l’Oficina de Marques (OMPA).

En tot cas, no hi ha dubte de la incorporació de Jordi Puy, que fins i tot ha comunicat als consellers generals amb els quals ha treballat fins ara el seu canvi de rumb professional. Justament, seria a la seu parlamentària on aquests darrers mesos Marsol hauria pogut comprovar la vàlua del lletrat. A banda de ser la mà dreta del secretari general, Josep Hinojosa, Puy és el responsable de l’assistència tècnica directa de tres comissions legislatives: Sanitat i Medi Ambient, que justament presidia l’ara cònsol d’Andorra la Vella; Interior; i Política Territorial. A banda, Puy també assistia la comissió d’investigació del ‘cas BPA’ i era el secretari de la delegació andorrana a l’OSCE:

Jordi Puy es va incorporar al Consell General l’octubre del 2010. La reorganització dels serveis jurídics i de la secretaria general aproximadament un any després amb la marxa de Valentí Martí, va impulsar el rol tant d’Hinojosa com del propi Puy. El nou secretari general del comú d’Andorra la Vella, nascut a Encamp el maig del 1979, té fins a tres titulacions universitàries. Justament, Dret és la darrera de les formacions acadèmiques que va acabar, a la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment, i en aquest mateix centre, va cursar Periodisme. I encara abans es va llicenciar en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Abans d’aterrar al Consell havia exercit com a advocat en un despatx de Barcelona. I encara abans va fer alguns tastets periodístics. Per exemple a Televisió de Catalunya.

Més enllà de la seva experiència al Consell, de la seva formació i de la seva vàlua, Puy tindrà com a mínim dues bones referències per a la tasca que ha d’emprendre recentment. La pròpia nova cònsol d’Andorra la Vella va ser durant més de dues dècades la secretària general del comú de la capital. I encara la mare de Puy (Mercè Segura) va exercir el mateix càrrec durant també una bona temporada, en aquest cas, però, al comú d’Encamp. El relleu de Puy al Consell General també sembla bastant ben perfilat, segons les fonts consultades. Un històric de l’administració com Carles Santacreu, fins no fa massa president del Tribunal de Comptes, ha retornat a la seva plaça de reserva, un lloc molt específic justament al Consell, del qual ja n’havia estat secretari general. Tot sembla indicar que Santacreu acabarà la seva carrera professional com a secretari general adjunt de la institució per a la qual ja havia treballat durant molts anys. Com a dada curiosa de Jordi Puy, el jurista és l'autor del disseny de la moneda d'1 euro andorrà. I què s'hi veu, a la moneda? La Casa de la Vall.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.