Marsol avisa que el Cirque estarà a l’aparcament Valira com a molt aquest estiu

-
-
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha advertit aquest divendres que l’acord amb el Govern i Andorra Turisme per a la ubicació de l’espectacle del Cirque du Soleil no està tancat malgrat que ha reconegut que és pràcticament segur que es farà a l’aparcament Valira, a tocar de la rotonda de la Dama de Gel. Això sí, només s’hi farà un any i no pas les dues edicions que s’han acordat amb la companyia canadenca.

Marsol ha explicat que l’espai preferit tant per ubicar-hi el Cirque com per a l’edifici multifuncional és la zona que queda davant de Govern, a l’antiga plaça de braus que avui acull el magatzem del COEX. La cònsol ja ha reconegut també que entre els processos electorals i altres circumstàncies era molt complicat trobar una nova ubicació per al COEX aquest estiu. Però que ja ha demanat a l’executiu que es posi en marxa per estudiar l’esmentada zona com a alternativa fixa ja per als espectacles. 

“Nosaltres volem veure com funciona aquella zona”, ha dit la mandatària de la capital en relació amb l’aparcament Valira, malgrat que no creu que sigui el lloc ideal. Ha deixat clar també Marsol que ja s’havia dit fa temps que la del juliol del 2019 era la darrera edició que es feia al Parc Central. Aquestes afirmacions les ha fet la cònsol d’Andorra la Vella abans de degustar l’escudella de Sant Antoni a la plaça Guillemó. Les històriques arcades han vist repartir entre 4.500 i 5.000 racions del menjar tradicional, en un dia de climatologia molt benevolent.

Marsol també ha deixat clar que hi haurà giny al pic del Carroi, però que alhora s’escoltarà la ciutadania. La d’Andorra la Vella, però. Fent així referència al fet que el promotor de la campanya a través de la plataforma change.org és un resident a Sant Julià. La cònsol ha assegurat que el concurs per licitar la primera fase del giny -ha parlat de telefèric o telecabina- serà una realitat. I que durant el primer semestre del 2021 es podria adjudicar el projecte. Abans, però, hi haurà l’exposició pública del projecte i tot el que s’escaigui.

“És precipitat oposar-se”, ha dit Marsol, atès que encara no se sap quin és ni el projecte ni l’impacte que aquest suposarà. “El comú escoltarà, és clar que escoltarà”, ha deixar clar, que ha afirmat que si el comú de la Massana acaba donant suport a què el giny que sigui arribi fins a Pal, “a bodes em convides; perfecte”.  El plec de bases per a la primera fase podria estar apunt en un termini d’un parell de mesos. S’estan ultimant les revisions jurídiques.

Comentaris

Trending