Stop Violències reclama informació a la fiscalia sobre la investigació a la seva presidenta

La reivindicació dels drets de les dones serà l'eix de la manifestació el 8 de març

Elisa Muxella, Antònia Escoda i Marta García durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Elisa Muxella, Antònia Escoda i Marta García durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Acció Feminista, l'Institut dels Drets Humans i Stop Violències convoquen a una manifestació el pròxim diumenge per exigir els drets de les dones. L'acte coincideix amb el Dia internacional de la dona treballadora. La manifestació començarà a les cinc de la tarda a la plaça Coprínceps i acabarà a la plaça que havia d'acollir 'The Cloud'. Una de les entitats convocants, Acció Feminista ha demanat saber en quin punt està la investigació de la fiscalia sobre la seva presidenta, Vanessa M. Cortés.

Marta García, de l'associació Stop Violències ha carregat contra el Govern per haver portat a la fiscalia l'entitat. "El Govern hauria d'escoltar i no coaccionar als ciutadans i a la gent que els incomoda. Han d'estar al servei del ciutadà i no del despotisme". 

García ha dit que no tenen cap informació sobre la investigació de la fiscalia la seva presidenta, Vanessa M. Cortés, per l’informe presentat davant la 74ena sessió de la Cedaw. "Des del novembre no hem tingut cap informació i no sabem què ha demanat Govern". Elisa Muxella, de l'Institut de Drets Humans considera que no s'ha d'anar contra la llibertat d'expressió i ha recordat que hi ha una Declaració Universal de Drets Humans que també és vigent a Andorra.

Pel que fa a la manifestació de diumenge, Antònia Escoda d'Acció Feminista d'Andorra (AfA) creu que "hi ha moltes raons per manifestar-se. Les dones patim violència masclista, desigualtat salarial i patim més que ningú discriminació i racisme i estem fartes d'assumir les tasques domèstiques soles i de patir assetjament".

Les entitats convocants reconeixen que no s'ha avançat gens en els drets de les dones i han reivindicat el dret a l'avortament almenys en els tres supòsits principals.

 

Comentaris

Trending