Malestar per la brutícia que generen els contrabandistes a les muntanyes del Pas

Alguns veïns es dediquen, de tant en tant, a recollir sacs sencers de deixalles que abandonen els passadors de tabac després de preparar els ‘paquets’ que carreguen a l’esquena

Material abandonat pels contrabandistes a tocar el Pas.
Material abandonat pels contrabandistes a tocar el Pas.
No critiquen l’activitat en sí. Tothom fa el que pot dins d’un límits. Però sí que es queixen de la manca de discreció i la brutícia que generen en preparar els ‘paquets’ amb els cartrons de tabac que apilen i que acaben carregant a l’esquena per passar-los per la muntanya camí de França. Diversos veïns del Pas de la Casa han mostrat els darrers dies a través de les xarxes socials el seu malestar per la brutícia que els contrabandistes acaben abandonant a la muntanya.

Rotlles de precinte ja acabats, trossos de cartró de les caixes, paquets desfets (però també ampolles o embolcalls de menjar o beure que prenen just abans d'emprendre un llarg trajecte)… hi ha zones de les muntanyes que toquen a la localitat encampadana que presenten un estat de degradació més que visible degut als materials que abandonen els contrabandistes després de preparar els fardells, les motxilles, els ‘volums’ al cap i a la fi que, ben plens de tabac, acaben carregant per les muntanyes. La deixadesa i manca de discreció són el que lamenten els veïns del Pas.De fet, alguns d’ells, de manera més o menys esporàdica però cada cop més habitual, es dediquen a recórrer a estones els paratges naturals a tocar del poble, perquè els ‘paquets’ els preparen ben a tocar del nucli urbà, per recollir les deixalles que els membres de les xarxes de portadors de tabac abandonen enmig dels matolls. En treuen bosses d’escombraries de mida industrial plenes, tot sovint.

De fet, només a la muntanya hi deixen brutícia. També en alguns aparcaments públics on de vegades s’oculten per preparar els fardells o fins i tot en alguns box que tenen llogats per guardar-hi temporalment les caixes de tabac que a poc a poc ban adquirint per burlar la llei però, després, poder fer el negoci que suposa portar tabac cap a França, on és molt més car que al Principat.

Comentaris (3)

Trending