Malestar al Pas de la Casa per la creixent 'deixadesa turística'

Comentaris

Malestar al Pas de la Casa per la creixent \'deixadesa turística\'
Malestar al Pas de la Casa per la creixent \'deixadesa turística\'

Els veïns i professionals de la neu que treballen al Pas de la Casa estan preocupats per la deriva que està agafant el turisme que acudeix al poble encampadà. Diverses fonts han mostrat el seu malestar per les bretolades que se succeeixen al Pas. “No volem que això es converteixi en el Lloret dels Pirineus”, han assegurat els consultats després d’una setmana “especialment dura”. Els veïns es troben abandonats tant pels serveis comunals -“falta neteja”, han apuntat- com pels estatals. En aquest sentit, lamenten la poca presència policial.

Aquest matí ja s’han netejat algunes de les pintades que han aparegut durant el cap de setmana. Frases insultants contra la població en diferents punts del poble. Alguns són ‘connats’ de grafits. Sense gaire qualitat artística. Però d’altres directament són pintades fora de to. Els veïns que s’han posat en contacte amb l’Altaveu han lamentat que cada vegada és més habitual l’organització de ‘botellons’ que acaben provocant aldarulls i deixant “els carrers del poble fets un fàstic”. “Estem atraient turisme ‘low cost’. Potser sí que fem volum. Però res. Hem perdut el client individual que havíem tingut. Client de qualitat que dista molt, malauradament, del que ens arriba”, han assegurat els consultats.

Els veïns i alguns hotelers temen que la situació encara vagi a pitjor. Algunes fonts han assegurat que ja s’ha donat un cas del que a la població mallorquina de Magaluf es va fer famós com una mena de sexe oral en grup a canvi d’alcohol. De fet, segons les fonts, aquesta darrera no ha sigut estrany veure noies passejar-se mig nues pel carrer ben entrada la matinada. I nois molt passats de voltes. “La diversió és bona, però amb mesura, i si el descontrol ens ha d’espatllar el poc turisme de qualitat que encara tenim, malament anem”, han explicat alguns dels veïns indignats.

Comentaris

Trending