Malestar a la Batllia perquè el Consell Superior fixa que els jutges han de 'fitxar'

Comentaris

Malestar a la Batllia perquè el Consell Superior fixa que els jutges han de \'fitxar\'
Malestar a la Batllia perquè el Consell Superior fixa que els jutges han de \'fitxar\'

Nou episodi de malestar a la Batllia, com a mínim en una part dels batlles. La decisió del Consell Superior de la Justícia (CSJ), que la presidència de l’òrgan judicial de primera instància hauria avalat, de fer ‘fitxar’ els responsables judicials no ha agradat gens. Segons algunes fonts consultades, bona part dels jutges consideren que es tracta d’un nou pas del poder polític per ingerir en la seva tasca i independència.

Fonts consultades han explicat que el fet d’incorporar un ‘temporitzador laboral’ o ‘fitxòmetre’ respon a qüestions de seguretat. Un element per controlar l’entrada i sortida de personal. I que s’hauria imposat també més enllà del personal funcionarial, és a dir, que s’hauria estès fins als principals responsables judicials de la Batllia, com a mesura exemplificant. 

Alguns dels batlles, però, haurien demanat una explicació detallada de les mesures de seguretat que van lligades a aquest fet. I la informació no ha arribat. Aquesta circumstància hauria enutjat encara més un organisme tan important com el judicial. Hi ha un sector especialment dels batlles que considera que hi està havent massa elements que afecten la seva independència. 

Des d’algunes modificacions de la Llei de la Justícia passant per la inclusió dels inspectors -que també recull l’esmentada normativa-. El fet que els batlles, magistrats i fiscals s’hagin de sotmetre a una renovació cada sis anys -renovació que indirectament passa per l’acceptació del poder polític- és un debat que ja va de lluny. Les fonts consultades han assegurat que les pressions externes són ara més notables que mai.

No obstant, per la qüestió concreta i objectiva de fer fitxar el personal, inclòs els batlles, algunes fonts han indicat que aquesta circumstància es pot girar en contra, ja que hi ha molts jutges que acudeixen a la seu judicial ‘fora d’hores’ o que s’enduen feina a casa més enllà de la seva teòrica jornada laboral. I que ara això es podria acabar.

Comentaris

Trending