L'USdA insta Govern a decretar l’estat d’emergència nacional

El sindicat diu que cal congelar els pagaments a les activitats econòmiques, de salaris, cotitzacions, i altres despeses corrents

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
La Unió Sndical d’Andorra USdA) trasllada al Govern, la necessitat imperiosa de decretar l’estat d’emergència nacional, congelant els pagaments a les activitats econòmiques, de salaris, cotitzacions, lloguers hipoteques i altres despeses corrents, al igual per a les persones físiques residents, congelar els lloguers, hipoteques i despeses no essencials, assumint l’Estat el pagament d’una renda universal bàsica  per tots els residents per cobrir les necessitats bàsiques vist que tots els ciutadans estem obligats a romandre confinats a casa (electricitat i telèfon a càrrec de l’Estat durant aquest període de confinament).

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach ha enviat una carta al cap de Govern, Xavier Espot on explica que cal decretar l'estat d'emergència, "vist que la greu situació en la que es troba el país, i que es pugui prolongar varis mesos, potser no la crisis sanitària, però de ben segur si, la greu crisi econòmica posterior, tant a casa nostra com als països veïns"

Proposen una renda bàsica universal de 450 euros per persona

Segons Ubach, "aquesta renda bàsica universal per fer front al estricte necessari per a la subsistència, retribuïda a tota persona física resident a Andorra amb el seu corresponent número de cens o número de registre tributari, estaria xifrada al voltant d’uns 450 euros per persona. Considerant que Andorra compta amb uns 80.000 habitants, dita renda bàsica universal suposaria una despesa al voltant d’uns 36 milions mensuals, cal afegir a aquesta despesa que tot ciutadà que hagi d’afrontar despeses inajornables a l’estranger, com el pagament de quotes d’hipoteques, lloguers, estudis o altres despeses corrents en aquest període de confinament, l’Estat li avançarà el imports amb uns crèdits a interès cero, a retornar una vegada aquest ciutadà torni a tenir ingressos suficients".

Aquesta renda bàsica universal, evitaria una descapitalització de les empreses en no haver d’afrontar els pagaments sense disposar d’ingressos durant el que s’allargui aquesta crisis i finalitzat el període de confinament i represa econòmica, aquestes empreses es trobarien en la mateixa situació financera anterior a la crisis, podent d’aquesta manera afrontar un funcionament normal.

Ubach afegeix que "és important que les ajudes siguin directes i abonades a partir de les dades de la CASS, vist que és l’organisme que pot ser disposa de totes aquestes dades, ajudes per a tots iguals. empresaris, autònoms, treballadors, jubilats, i demés habitants que han de romandre confinats en llurs llars. Això si que s’entén com a coresponsabilitat. Tots iguals  sense excepcions".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending