L'USdA critica que el Govern parli de convenis col·lectius

Creuen que és donar plena potestat als empresaris per que puguin imposar la seva voluntat dins de les empreses

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
La Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha mostrat la seva preocupació per les declaracions del ministre portaveu, Eric Jover on no descarta negociacions entre empresaris i treballadors, per permetre expedients de regulació temporal d’ocupació en cas de que la situació empitjori degut a la crisi sobrevinguda per la  Covid-19. Segons el sindicat, "parlar en aquest moments de convenis col·lectius quan aquests mai han estat una prioritat pel Govern, es donar plena potestat als empresaris per que puguin imposar la seva voluntat dins de les empreses. On estan els representants sindicals de les empreses?".

En un comunicat, l'USdA recorda que la llei aprovada per Govern preveu que les empreses de més de 20 treballadors han de tenir delegats de personal deixant de costat als sindicals, una cosa, que segons el sindicat, no es compleix. "Quantes empreses en els últims 8 anys tenen delegats dels treballadors, on són els delegats de prevenció en seguretat i higiene laboral a les empreses? Amb qui negociarà la patronal? La modificació del codi de relacions laborals, la qual segons el Govern tenia que beneficiar als treballadors Andorrans, a més de mantenint l’acomiadament lliure, modifica a la baixa, a favor de les empreses, el cost de l’acomiadament".

Amb la nova legislació, indica el sindicat, "l’abaratiment de l’acomiadament del treballador és posa de manifest en funció de l’antiguitat a l’empresa, la rebaixa és inversament proporcional a l’antiguitat quedant reflectida de la manera següent: amb 5 anys d’antiguitat, la renda per acomiadament quedaria en 7750 euros incrementats amb 1938 euros si aquest fos improcedent, qui portava 8 anys d’antiguitat, la rebaixa es substancial, percebent el treballador una renda de 11500 euros al que s’afegirien uns altres 2875 euros si és tractes d’un acomiadament improcedent".

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending