L’ocupació als hotels es dispara al gener

La mitjana va ser del 74,5%, en comparació al 67% del mateix mes del 2019, sumat també a un increment del preu i de la facturació

-
-

Els hotels del país han tancat un gener molt positiu. Almenys així es desprèn de les dades d’ocupació, que han experimentat un increment important si es comparen amb la del mateix mes de l’any passat. En concret, ha estat d’un 74,5% pel 67% d’inicis del 2019, a més, amb un increment de preus i de la facturació de les empreses.

Així, i segons les dades facilitades per la Unió Hotelera, els establiments del país van tancar el gener amb un índex d’ocupació mitjana del 74,43% quan un any abans s’havia superat per poc el 67%. Això suposa un increment del 10,89%.

Per parròquies, les millors dades s’han registrat a Encamp (81,43%) i Canillo (78%). En canvi, Sant Julià s’ha quedat en un 53,33%. De fet, és l’única de les set on es viu una disminució de l’ocupació en comparació a l’any anterior. Especialment positiva ha estat l’evolució a Ordino, que ha passat d’un 52,67% d’ocupació el gener del 2019 a un 75,68% ara.

A banda, des de la Unió Hotelera es remarca que els preus han pujat en línies generals. Així, un 72% dels participants en l’enquesta asseguren haver incrementat les tarifes. En concret, aquest augment seria del 5%. Això també s’ha traduït en una millora de la facturació. El 85% dels hotels que han participat en l’estudi asseguren haver crescut en aquest àmbit. De fet, en línies globals, s’hauria incrementat en un 9,5%.

Comentaris

Trending