Liberals promet rebaixes fiscals als propietaris que acceptin animals als pisos que lloguin

El candidat a cap de Govern de la formació i el número dos de la llista nacional han visitat la gossera oficial i tot i considerar-la correcta creuen que s’ha de millorar

-
-
Liberals preveu introduir bonificacions fiscals, en cas de poder governar, per aquells propietaris de pisos destinats al lloguer que hi acceptin animals. La formació liderada per Jordi Gallardo preveu d’aquesta manera facilitar que les persones que tenen mascotes puguin trobar habitatge amb més facilitat del que ho poden fer ara.

En una visita a la gossera i gatera oficial, Gallardo ha explicat que “cal incentivar que algun dels immobles que actualment prohibeixen tenir animals” perquè els acceptin. El candidat liberal ha indicat que preveuen “bonificar aquells propietaris, a partir de la reducció d’alguns impostos que han de pagar, com ara l’impost de la propietat”. El programa electoral de Liberals d’Andorra preveu aplicar mesures que facilitin als tenedors d’animals de companyia puguin accedir a un pis de lloguer en un context difícil com l’actual per trobar habitatge sabedors que prop d’un 40% dels ciutadans del país tenen mascotes.

A més, el candidat liberal ha avançat que “impulsarem una llei que reconegui els animals de companyia com a éssers vius dotats de sensibilitat” reconeixent els seus drets i establint les obligacions dels seus propietaris. Altres mesures que recull el programa de Liberals d’Andorra és la creació d’un Banc Nacional de Propietaris d’Animals de Companyia que potenciar “més civisme dels propietaris” ha argumentat el cap de llista liberal.

Un altre dels aspectes en els quals s’incidirà des de L’A és la conscienciació de la població per evitar la compra compulsiva d’animals de companyia, les persones que vulguin tenir-ne un han de ser conscients del que suposa i “promourem campanyes de sensibilització que incloguin els més petits” ha comentat Jordi Gallardo.

El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, i el número dos, Ferran Costa, han visitat aquest dijous al matí les instal·lacions de la gossera i la gatera oficials situades a tocar de la frontera hispanoandorrana. Tot i reconèixer que “les instal·lacions ara són correctes”, creuen necessari “dotar una partida pressupostària per millorar-les, perquè es contempli construir un circuit per als gossos en els camps annexos a les instal·lacions i una cobertura de les gàbies dels gossos perquè puguin estar a la terrassa en cas de pluja”.

Comentaris (2)

Trending