Liberals pretén fer d’Andorra el primer país del món Reserva Mundial de la Biosfera

Acompanyat d’un dels ‘culpables’ que Menorca tingui la distinció, el líder de la formació, Jordi Gallardo afirma que el Principat ja compleix moltes de les exigències

-
-

‘Andorra, Reserva Mundial de la Biosfera’. Aquest és un dels eixos principals del programa electoral de Liberals d’Andorra que avui han presentat públicament Jordi Gallardo, candidat a cap de Govern de Liberals d’Andorra, i Joan Huguet, expresident del Consell Insular de Menorca i un dels principals impulsors perquè l’illa hagi estat reconeguda com a Reserva de la Biosfera ara fa 25 anys.

El candidat liberal ha emfasitzat que “Andorra té moltíssimes possibilitats que aquesta declaració pugui ser acceptada”. Tant Huguet com Gallardo han volgut ressaltar que fa vuit mesos que estan treballant en aquest projecte i que ja s’han fet informes previs. La proposta també compta amb l’aval de Tomás de Azcárate y Bang que entre altres càrrecs ha estat president del Consell Internacional del Programa Home i Biosfera (MaB) de la Unesco. Segons s’ha explicat durant la presentació del projecte ‘Andorra, Reserva Mundial de la Biosfera’ actualment a tot el món hi ha uns 650 espais amb aquest títol “però cap és un país” ha subratllat Gallardo. Aquest fet, ha indicat Joan Huguet, serviria per “fer d’Andorra un referent mundial” com li va passar a l’illa de Menorca ara fa 25 anys quan va ser la primera illa a ser declarada Reserva de la Biosfera. 

Un dels aspectes que Jordi Gallardo ha volgut deixar clar sobre la candidatura “és que Andorra ja té molts dels requisits per ser declarada Reserva Mundial de la Biosfera i que només es tracta d’endreçar-los, per exemple, ja disposa d’una zona protegida, indispensable per la declaració, com és la Vall del Madriu-Perafita-Claror”. De fet, el candidat liberal a cap de Govern ha explicat que ‘Andorra, Reserva Mundial de la Biosfera’ “encaixa perfectament i potenciarà la Marca Andorra, la marca país impulsada des del sector privat, que ja s’ha avançat que se centrarà en l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la protecció de la natura” que és el que es busca amb aquesta candidatura.

Comentaris (1)

Trending