Liberals pretén establir desgravacions fiscals per fomentar el mecenatge cultural

El número 2 de la candidatura nacional, Ferran Costa, voldria que el país tregui més profit turístic del romànic i els patrimonis amb segell Unesco com la vall del Madriu i els fallaires

Comentaris

Els candidats Ferran Costa, Natàlia Caelles i Eva París.
Els candidats Ferran Costa, Natàlia Caelles i Eva París.
Liberals d’Andorra considera que l’establiment de deduccions fiscals per afavorir el mecenatge cultural aportaria un plus a la cultura del país i, alhora, facilitaria la seva conversió en eina d’atracció turística. En aquest sentit, el número 2 de la candidatura nacional liberal, Ferran Costa, ha posat de relleu la importància de treure més rendiment, benentès, al romànic del Principat i als dos béns de què disposa el Principat amb el segell de la Unesco: la vall del Madriu i els fallaires.

Costa ha recalcat que “volem donar la importància que li pertoca a la vall del Madriu-Perafita-Claror i els fallaires, ambdós actius reconeguts internacionalment per la Unesco”. A més, ha incidit en el fet que des de Liberals “es potenciarà el romànic del país, que no té res a envejar al de la Vall de Boí, perquè atregui turisme cultural”. Precisament, ha subratllat que “tant el romànic com els patrimonis reconeguts per la UNESCO han de ser referents en la promoció turística del país”, no com fins ara que han quedat relegats a un segon pla. 

Pel que fa a les últimes inauguracions del ministeri de Cultura, que ha remarcat que ja es van dur a terme un cop convocades les eleccions, com són l’Espai Columba i el mapping de l’església de Santa Coloma, el conseller i candidat liberal les ha catalogat com “accions atomitzades i fetes a corre-cuita que no construeixen un relat identitari al voltant del romànic. Cal construir aquest relat i fer que el romànic sigui un pol d’atracció turística per a Andorra”.

Liberals d’Andorra inclou en el seu programa desgravacions fiscals per les empreses que impulsin el mecenatge cultural promocionant o finançant activitats culturals i artístiques. A més, es pretén promoure la contractació d’artistes i talents locals, s’habilitaran espais públics de desenvolupament creatiu i es dotarà a les associacions culturals de les eines necessàries per gestionar esdeveniments i infraestructures culturals. També es contempla la rehabilitació, protecció i posada en valor d’edificis emblemàtics de propietat pública.

 

Comentaris

Trending