Liberals presentarà llista, sol o acompanyat, a totes les parròquies i té molt avançat llistes i programa

Els socialdemòcrates aproven la reunió liberal amb SDP perquè “en política es pot parlar i s’ha de parlar” però no pronostica què passarà amb la possibilitat de fer una aliança a tres bandes

-
-
Liberals d’Andorra presentarà candidatures territorials a totes les parròquies del Principat, ja sia en solitari o amb l’aliança pactada amb el Partit Socialdemòcrata (PS), o amb el format que s’acabi acordant. Els liberals van mantenir la setmana passada una trobada “exploratòria” amb una representació de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per avaluar una possible ampliació del pacte actualment bilateral. La reunió va ser comunicada als socialdemòcrates, que van aprovar-la perquè, com ha assegurat el president del PS, Pere López, “en política es pot parlar i s’ha de parlar” de tot, encara que no s’ha atrevit a avançar què pot passar.

Totes les formacions van avançant pel seu cantó, tant en la confecció de candidatures com en la de programa electoral. En aquest sentit, els liberals, segons han explicat fonts properes al partit, tenen molt avançats els eixos programàtics, que en properes setmanes haurà d’aprovar el consell nacional. De fet, també tenen en bona mesura ja ‘seleccionades’ les persones que haurien d’anar a les llistes electorals. Una altra cosa és que no hi hagi encara determinades ni posicions ni, fins i tot en alguns casos, si els candidats ho seran per la llista nacional o per alguna de les territorials

Les fonts consultades han assegurat que la feina està molt avançada però només definida al 50%. En una part important, tot depèn de l’acord que es té amb el PS i de la possibilitat d’eixamplar aquesta entesa a més formacions o a la incorporació de persones independents. El que és clar, han assegurat les fonts, és que la formació liberal serà present a les set parròquies. En solitari o dins d’una candidatura més àmplia a partir, ara per ara, de l’acord subscrit per les direccions nacionals de les dues formacions.

Contactes amb SDP

L’acord entre Liberals i PS és el que és i, de moment, la reunió d’una delegació liderada pel president liberal i candidat Jordi Gallardo i Jaume Bartumeu i Víctor Naudi com a representants d’SDP no ha canviat res de res. Així ho ha assegurat el líder socialdemòcrata Pere López, que ha intentat evitar parlar de la qüestió tant com ha pogut tot assenyalant que no serà fins a finals d’aquesta setmana o principi de la que que no sabrà el contingut exacte de la trobada. L’evolució de la reunió.

López ha reconegut que els liberals els van demanar si hi hauria cap problema en mantenir un contacte “exploratori” amb SDP per avaluar la possibilitat d’una integració a l’acord inicialment bilateral. “Nosaltres no posàvem cap tipus d’impediment”, ha remarcat el líder del PS, que ha afegit que “en política es pot parlar i s’ha de parlar” de tot. Els liberals, fins i tot, van oferir la possibilitat que representants socialdemòcrates s’afegissin a la trobada però van preferir “no ser-hi” en tractar d’un contacte “preliminar”.

El president del PS ha explicat que el treball conjunt amb Liberals està sent molt positiu i hi ha moltes coincidències. I que tot plegat és basa en la confiança i el respecte mutu i, d’aquí, que se’ls comuniqués la voluntat de trobar-se amb SDP i la benedicció en certa manera de la reunió. Pere López no s’ha aventurat a pronosticar què pot acabar passant. Però sí que ha assegurat, respecte d’SDP, que per bé o per mal “no ha estat, no és, ni tampoc no serà una qüestió de personalismes” que es pugui arribar a una entesa o no s’hi arribi.

-

Relacionat

La possible triple aliança social-liberal posa en guàrdia DA en algunes parròquies
El president i candidat liberal, Jordi Gallardo, durant l'entrevista a 'La Rèplica'.

Relacionat

Gallardo anuncia llistes conjuntes amb el PS a Sant Julià i Canillo tot i no tenir-hi comitè
Una imatge de la trobada de la plataforma laurediana.

Relacionat

Els contactes preelectorals agafen velocitat de creuer

Comentaris

Trending