Els contactes preelectorals agafen velocitat de creuer

Laurèdia en Comú manté la primera trobada formal per intentar impulsar una llista territorial a Sant Julià mentre que Liberals avalua amb SDP que els progressistes facin costat a l’aliança amb el PS

Una imatge de la trobada de la plataforma laurediana.
Una imatge de la trobada de la plataforma laurediana.
Finalitzat el període nadalenc, com era de preveure s’intensifiquen els contactes encarats als comicis generals, que ara ja està clar que seran el 7 d’abril. Les formacions polítiques -fins a set podrien fer candidatura nacional a l’expectativa de què passi amb Virtus Unita- treballen ja no només en la confecció de programes sinó, sobretot, en l’elaboració de llistes però, també, en possibles aliances.

Aquest dimecres diversos integrants -majoritàriament integrants de la majoria comunal, però no només- de Laurèdia en Comú han mantingut la primera trobada més o menys formal encara a debatre la possibilitat d’impulsar una llista territorial a Sant Julià. A la reunió hi van participar els dos cònsols lauredians (Josep Vila i Julià Call) i, també, per exemple, la consellera Meritxell Teruel, que ostenta la màxima representació de Demòcrates per Andorra (DA) a Sant Julià.

Encara no està gens clar com acabarà la situació laurediana, però sí que en aquesta primera trobada formal hi van participar, poc o molt, una representació de totes les sensibilitats fins ara integrades a Laurèdia en Comú. No hi va faltar a la cita el conseller de Cultura lauredià i ara ja designat candidat nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, així com altres membres de la formació com Jordi Lorente. Actius membres de la plataforma d’un tarannà més independent com Artur Homs o Josep Duró també hi van ser.

Els progressistes que a nivell nacional liderarà Roig també mantenen contactes tendents, d’una banda, a formar tantes llistes territorials com sigui possible i, de l’altra, a analitzar possibles aliances o suports. En aquest sentit, representants d’SDP i de Liberals s’haurien de trobar en breu per parlar d’una possible col·laboració. En principi, els liberals, que han debatut la qüestió en el marc de la direcció executiva, voldrien saber si els progressistes donarien suport a les candidatures territorials conjuntes que presentaran en bona part del territori amb els socialdemòcrates.

També aquests contactes estan en una fase embrionària. És de domini públic que SDP preveu fer llistes territorials en solitari o sumant-hi tants suports com sigui possible per eixamplar la seva base. I també és clar, que les relacions entre els progressistes i el PS no són bones. Almenys, no ho són entre ambdues direccions. Però els liberals tenen clar que també els cal ampliar els suports si volen millorar les expectatives electorals.

De moment, aquests contactes -o millor encara, els motius que els porten a fer-los- es mantenen amb molta discreció atès que no es vol posar en perill cap de les aliances ja formalitzades. Les fonts consultades no han pogut aclarir si la voluntat és que SDP doni suport a les llistes de liberals i socialdemòcrates allí on els progressistes no estiguin presents o si es pretén un acord més global.

Comentaris

Trending