Liberals i terceravia reestructuren els seus comitès parroquials a Escaldes

Jordi Moreno i Pau Tizón, respectivament, agafen les regnes dels grups per començar a preparar ja les properes eleccions comunals

Jordi Moreno (esquerra) i Pau Tizón.
Jordi Moreno (esquerra) i Pau Tizón.
Els comitès parroquials, almenys els d’Escaldes, es comencen a posar a punt en vista a les eleccions comunals. Les darreres hores s’han renovat o reestructurat els grups locals de Liberals d’Andorra i terceravia. Jordi Moreno Magallón, per una banda, i Pau Tizón, per l’altra, en són els respectius presidents. Els comicis que s’han de celebrar el desembre són el veritable repte dels uns i els altres.

Liberals han renovat el comitè executiu parroquial escaldenc després de la dimissió d’Alfons Clavera, poques setmanes abans de les eleccions generals, i del pacte a nivell nacional dels liberals amb els demòcrates. Curiosament, el secretari del comitè, que va agafar les regnes del comitè després de la renúncia de Clavera, Higini Martínez-Illescas, era altament crític amb els demòcrates i totalment contrari a fer-hi cap mena d’aliança. 

La posició de l’actual conseller comunal, però, va anar virant fins a esdevenir un notable valedor del pacte de govern i considerar que l’acord també hauria de ser traslladable a nivell parroquial en les properes comunals. D’aquí que, en certa manera, el comitè parroquial s’hagi ja estructurat a partir de persones que en principi no veurien gens malament una entesa amb DA i que, alhora, sempre o gairebé han defensat posicions no extremes.

Sia com vulgui, Jordi Moreno Magallón, presentador de la llista de d’Acord a Escaldes, passa a ser el president del comitè parroquial, en l’executiva del qual ja estava. Carles Acosta ha estat designat secretari i Brigitte García tresorera. La junta, que sorgeix de la suposada única candidatura que es va presentar, la completen els vocals Marc Magallón, Joan Comella, Meritxell Valls, Carles Sasplugas, Yolanda Torcuato i l’esmentat Martínez-Illescas.

De la seva banda, terceravia, que està treballant en la seva constitució a nivell nacional com a partit, i que ja té un primer esborrany d’estatuts damunt la taula, també ha configurat el comitè parroquial a Escaldes. Pau Tizón, suplent a la candidatura territorial escaldenca per a les eleccions del 7-A, en serà el president. L’acompanyaran David López com a vicepresident, Daisy Rubia a la secretaria, Marc Rubia com a tresorer i Àlex Bandera en representació de la secció jove.

Comentaris

Trending