Liberals 'es carrega' al pressupost l'edifici 'The Cloud', el recinte multifuncional i l'heliport

Comentaris

Liberals demana que s\'acrediti documentalment que s\'està al dia del pagament d\'ajuts socials
Liberals demana que s\'acrediti documentalment que s\'està al dia del pagament d\'ajuts socials

Ni heliport, ni recinte multifuncional, ni fonts lluminoses ni ‘The Cloud’. El grup liberal pretén, com a mínim aparcar, totes aquelles grans inversions que el Govern demòcrata preveu, d’alguna manera o altra, en el pressupost per al 2016. Aquest és el moll de l’os de les més de quaranta esmenes que els liberals han presentat al projecte de llei pressupostària. Liberals suprimeix diverses partides amb una motivació clara: “Vista la incertesa que pot experimentar l’economia i consegüentment la possible reducció dels ingressos de l’administració general per al 2016, es proposa ajornar els projectes considerats no essencials fins que la situació no sigui més favorable i no incórrer amb més dèficit del previst.”

El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha explicat que “d’infraestructures noves se n’han de fer les justes i necessàries. I sempre sota un principi de planificació i previsió i no projectes que són aires de grandesa: cal tocar de peus a terra”. En aquest marc, el polític ha explicat que “no hem entès encara la necessitat” del recinte multifuncional, aquell espai on l’executiu, i especialment el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, hi voldria situar els espectacles de Cirque du Soleil, per exemple. Tampoc no es pot començar a invertir diners amb un heliport, segons els liberals, “si encara no tenim ubicació”. I una font de colors no seria prioritària perquè “Andorra no és Las Vegas”. Finalment, i en relació a l’edifici que hauria de substituir l’antiga caserna dels bombers on Andorra Telecom hi té una part de les seves instal·lacions corporatives, Gallardo el considera “una temeritat vist la incertesa dels futurs ingressos d’Andorra Telecom”. A banda, tampoc no està d’acord la formació liderada per Josep Pintat amb el fet que directament el Govern s’adjudiqui tots els beneficis que obtingui la parapública de la telefonia.

Una part de les esmenes que suposen la supressió dels esmentats equipaments que s’haurien de construir, i que condicionarien els pressupostos de diversos exercicis, es destinen directament a rebaixar dèficit. Es preveu que aquest 2016 acabi amb poc més de 28 milions d’euros en xifres vermelles. Si s’acceptessin les esmenes plantejades pels liberals, aquest dèficit es podria reduir en gairebé un milió i mig d’euros i la resta aniria a d’altres partides que la formació considera prioritària. Així, hi ha diverses millores que es plantegen per a la residència El Cedre. Es proposa també contractar un nou batlle especialitzat en Dret de família. També es planteja dur a terme diverses actuacions en matèria de conservació de carreteres o per donar resposta a problemes hidràulics, per exemple, a la parròquia de Canillo.

Liberals també introdueix un canvi per tal que es faci efectiva la compromesa supressió de la retallada que s’aplica als salaris més alts de l’administració des de l’abril del 2012. La formació està d’acord amb deixar sense efecte la tisorada pel que fa als treballadors, als funcionaris. Però no al càrrecs polítics. L’aplicació d’aquesta mesura suposaria un estalvi de poc més de mig milió d’euros. Gallardo ha assegurat que “hem intentat reduir les partides que són bosses de diners que després el Govern utilitza per a d’altres conceptes no previstos i que no són essencials per al funcionament del Govern”. A més a més, es considera que “les partides d’assessorament han de ser les justes i necessàries per evitar que l’executiu recorri a contractacions externes quan al país hi ha professionals per desenvolupar les feines”.

Comentaris

Trending