Liberals convoca congrés per renovar els lideratges enmig d’un clima enrarit

El recent pacte per a la governabilitat amb els demòcrates i el fet que persones que van concórrer a les eleccions hagin quedat al marge de certes decisions deixa en l’aire la futura direcció del partit

-
-
Liberals d’Andorra ha convocat un congrés ordinari per al pròxim 20 de juny per renovar l’executiva nacional. La convocatòria arriba en un moment en què la formació viu enmig d’un clima enrarit. L’entrada al Govern del bracet de Demòcrates i el fet que hi hagi moltes persones que van concórrer als comicis que no han estat ni tan sols sondejats per ocupar cap càrrec fa que s’obrin certs interrogants sobre el futur del partit.

El congrés es convoca seguint el que estableixen els estatuts del partit, que fixen que aquest òrgan de màxim representació de la formació es reuneixi cada dos anys. Per tal de dur a terme aquesta renovació de càrrecs, l’executiva actual, presidida per Jordi Gallardo i amb Gerard estrella en el doble càrrec de secretari general i secretari d’organització, obre un període de presentacions de candidatures des d’aquest dissabte, 1 de juny, fins al pròxim 18 de juny a les 19.00 hores

Les candidatures presentades passaran un procés de validació per comprovar que totes les persones proposades compleixen els requisits necessaris per ser escollides, és a dir, ser afiliats de Liberals d’Andorra i està al corrent de pagaments. Les candidatures per al nou comitè executiu nacional poden contemplar tots o una part dels càrrecs que es recullen als estatuts del partit. Aquests càrrecs són el de president, dos vicepresidents, secretari general, secretari d’organització, secretari de relacions internacionals, secretari de polítiques d’igualtat i tresorer. Si hi ha més d’un candidat per algun dels càrrecs, es procedirà a escollir-los per votació durant el Congrés.

Un altre dels òrgans de govern de Liberals d’Andorra que es renovarà durant el congrés és el consell nacional, que està format per tres membres de cada comitè parroquial i per 27 membres més que s’escolliran en una llista oberta. El congrés de Liberals d’Andorra tindrà lloc dijous, 20 de juny, a les 20.30 hores a l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany. La configuració de les eventuals candidatures donarà ja pistes de cap a on pot anar la línia de futur de la formació.

Inicialment, l’ara ministra de Funció Pública i Reforma de l’administració, Judith Pallarès, es postulava per agafar les regnes de la formació des de la secretaria general. Les seves noves responsabilitats governamentals, però, molt probablement impossibilitaran aquest escenari. Caldrà veure si dins la nova executiva hi entren persones que obertament han defensat el pacte amb Demòcrates o, per contra, hi accedeixen, que ara per ara no es preveu, militants que més aviat eren contraris a l’acord.

Etiquetes

Comentaris

Trending