Liberals centra esforços a designar els candidats per a la llista amb DA a la capital

Jordi Gallardo i Gerard Estrella en una de les reunions de l'executiva liberal posteriors a les eleccions.
Jordi Gallardo i Gerard Estrella en una de les reunions de l'executiva liberal posteriors a les eleccions.

Un cop tancat l’acord amb Demòcrates per Andorra (DA) per integrar-se en la llista Sumem per Andorra la Vella que encapçalarà l’actual cònsol major de la capital, Conxita Marsol, la branca liberal a la parròquia està acabant de definir quins seran els candidats que s’incorporin a la candidatura. Cal recordar que el pacte, aprovat també pel comitè local ‘taronja’ implica que els blaus disposaran de dos llocs elegibles en cas de victòria el 15 de desembre, així com algun espai més dels considerats no elegibles. Entre els noms que hi opten estarien el de Gerard Estrella, Toni Puig o Letícia Teixeira, persones que han guanyat pes en els darrers temps al partit.

El pacte amb DA està ja fet i validat pels respectius comitès locals. No ha estat fàcil, però, ja que el mateix Jordi Gallardo ha hagut d’intercedir per relaxar el malestar que entre part dels liberals de la capital existia per la negativa de Marsol a deixar-los escollir candidat a cònsol menor. Finalment, l’entesa inclou que LA tindrà l’opció de situar a la llista els números 4 i 8, dos llocs que, en cas de victòria electoral garanteixen un seient al consell de comú.

Ara falta acabar de decidir els noms d’aquestes dues posicions. Un cop ha quedat clar que l’actual conseller comunal Víctor Pintos no preveu ser candidat, i que Jordi Cerqueda, secretari del comitè tampoc sembla disposat, cal acabar d’escollir persones. De possibles candidats n’hi ha perquè ja es van sondejar durant els dies que semblava que la possibilitat de concórrer en solitari era real.

Segons les fonts consultades, qui podria tenir opcions per ser el número 4 seria Gerard Estrella. En els darrers temps, ha guanyat pes en el partit –ocupa la secretaria general- i no amaga que li faria gràcia saltar a l’escena política. També està a les travesses que s’estan avaluant Letícia Teixeira i Toni Puig. Aquest darrer, de fet, no s’estrenaria com a membre d’una llista electoral. Al contrari, ja va formar part, com a suplent, de la candidatura presentada per d’Acord a Andorra la Vella i que lideraven el socialdemòcrata Quim Miró i la liberal Sílvia Ferrer. A més, en el seu cas, podria ser la quota jove de la llista de Sumem.

Comentaris (1)

Trending