L'hospital de Foix s'ofereix per acollir pacients d'Andorra que necessitin ventilació mecànica

Disposa de 850 llits i d'una tecnologia molt avançada

Entrada al servei d'urgències del Centre Hospitalier Intercommunal des Vallées de l'Ariège
Entrada al servei d'urgències del Centre Hospitalier Intercommunal des Vallées de l'Ariège
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest dissabte que el Centre Hospitalier Intercommunal des Vallées de l'Ariège (Chiva), à Saint-Jean-de-Verges, al costat de Foix s'ha ofert per acollir malalts de coronavirus d'Andorra que necessitin ventilació mecànica. 

Martínez Benazet ha agraït l'oferta de la direcció del centre occità així ambé com la col·laboració que s'està rebent de les autoritats sanitàries espanyoles, especialment en el subministrament de fàrmacs. El ministre ha afegit que l'oferiment del centre occità és possible "perquè el brot del virus a França es troba al nord del país i no al sud".

El Centre Hospitalier Intercommunal des Vallées de l'Ariège disposa de 850 llits i  va nèixer l'any passat fruit de la fusió del Centre Hospitalier Intercommunal du Val d'Ariège (Chiva, a Foix i Saint-Jean-de-Verges) i del Centre Hospitalier du Pays d'Olmes (CHPO, a Lavelanet). Disposa d'una tecnologia molt avançada i compta, per exemple, amb un espectòmetre de masses que permet determinar algunes infeccions.

 

 

 

 

Comentaris (9)

Trending