L'habitatge digne d'Andorra a debat, al congrés de la FIO

La situació que viu Andorra es considera alarmant, el ministre d'Interior i Afers Socials creu que s'ha de conscienciar sobre el preu abusiu dels pisos

Marc Vila Amigó i la directora del Programa ProFio, Julia Unger
Marc Vila Amigó i la directora del Programa ProFio, Julia Unger
Andorra la Vella acull el 23è Congrès de la Federació Iberoamericana d'Ombudsman (FIO), en aquest s'han reunit els defensors del poble iberoamericans i principalment, aquest dimecres, s'ha tractat la problemàtica de l'habitatge digne que viu el Principat i que es considera alarmant. 

La presidenta de la FIO, Iris Miriam Ruiz Class, ha posat en manifest que "s'ha de defensar a les persones més vulnerables" i en aquest sentit, ha afirmat que és necessari posa a la disposició dels ciutadans un habitatge com cal. A més, també ha recordat que l'habitatge digne és un dret fonamental recollit als tractats de drets humans i a l'agència de desenvolupament sostenible.

Per la seva banda, Xavier Espot, ministre d'Interior i Afers socials, considera que s'hauria de conscienciar els propietaris dels pisos del preu que posen en aquests. Ha afegit també que el govern té compromís en seguir treballant perquè els ciutadans del Principat puguin accedir dignament a tenir un pis. Malgrat que ha manifestat, que posar un límit als lloguers, tindria un "efecte contrari". 

El defensor del poble d'Andorra, Marc Vila Amigó, ha volgut transmetre que la problemàtica dels pisos que el país és un problema similar altres llocs del món. I d'aquesta manera, ha afirmat que vol obrir una investigació per mesurar les repercussions que té aquest fet en la vida diària dels ciutadans per poder emprendre accions.  

 

Comentaris

Trending