L’FP espanyola, pendent només del vistiplau de Madrid

Àngel Ros explica que s’ha enviat tota la informació al ministeri d’Educació i que es confia a tenir l’aprovació per poder començar el curs 2020-21

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros.
L'ambaixador espanyol, Àngel Ros.

Àngel Ros es mostra convençut que la Formació Professional que s’impartirà des del sistema espanyol podrà començar sense problemes el curs 2020-21. L’ambaixador a Andorra remarca que ja només queda tenir l’aprovació definitiva del ministeri d’Eduació de Madrid i que el projecte no depèn directament de tenir un pressupost aprovat, ja que es pot implementar amb “uns increments mínims” de personal i tampoc caldrà aportar excessius recursos materials.

Ros ha explicat que tota la feina necessària i preparatòria per començar les classes ja s’ha enllestit per part dels responsables de la conselleria d’Educació de l’ambaixada. “Ja s’han fet tots els informes a Madrid, al ministeri i espero que s’aprovi definitivament en poc temps”, ha indicat el diplomàtic, tot recordant que “també tenim el vistiplau andorrà”. Així, indica que “ens ho ha d’aprovar el ministeri però espero que ja el curs vinent funcionin”.

Els primers estudis d’FP que s’impartiran des del col·legi Maria Moliner estan vinculats a farmàcia i a turisme. “Són els que van sortir de les reunions amb les associacions empresarials andorranes”, ha apuntat Ros, que entén que el projecte educatiu es pot tirar endavant fins i tot en el cas que Espanya segueixi l’any vinent sense pressupost. “Estem parlant de xifres petites”, ha indicat.

Així, l’ambaixador espanyol remarca que “parlem d’uns increments mínim de professorat” i, pel que fa a recursos materials, “tenim l’oferta que si s’ha de col·laborar des d’Andorra també es farà”. Per això, tot i esperar que “a curt termini hi hagi govern no en funcions i que s’aprovin els pressupostos”, Ros entén que “les xifres són mínimes”. Argumenta que “començar un cicle d’FP suposa tot just 3 o 4 persones, més els recursos materials” i que, com ja es faran al centre de la Margineda, tampoc hi ha inversions quant a espais”.Celebra la recuperació d’alumnes al sistema espanyol

Ros s’ha mostrat satisfet de les dades amb les quals el sistema espanyol inicia el curs escolar 2019-20, amb “un lleuger increment d’alumnes”. Al seu entendre, es demostra que s’està superant de forma definitiva el trasbals que va poder suposar la decisió d’unificar totes les escoles a un únic centre, el Maria Moliner, distribuït en dos espais: la Margineda i Escaldes-Engordany. “Era un discurs que forçosament porta a perdre nens perquè els pares els portaran a una escola propera, sobretot si estàs acostumat a tenir-la a la teva parròquia”, ha comentat, però remarca que “aquesta pèrdua s’ha anat compensant amb millora i amb transmetre que som una escola excel·lent, en la mateixa línia que les altres”. Per això, apunta “ens estem recuperant; hem invertit la tendència i ara ho volem reforçar amb l’FP”.

Etiquetes

Comentaris

Trending