L’FC Andorra confirma la crisi amb un nou desastre a Prada de Moles (0-1)

Els tricolors completen un partit molt fluix, sobretot en atac, del qual s’aprofita l’Atlètic Llevant per endur-se els tres punts gràcies a un gol de Víctor davant el qual no hi ha hagut capacitat de reacció

Un instant del partit.

Set jornades sense guanyar i tres derrotes consecutives. Ara sí, ja es pot parlar de crisi. L’FC Andorra ha caigut per 0-1 a Prada de Moles davant l’Atlètic Llevant en un dels pitjors partits del conjunt tricolor. Els de Gabri García no han tingut idees en atac i gairebé no han creat perill davant la porteria d’un filial granota ferm en defensa i que ha sabut aprofitar les indecisions dels locals.

Des d’un primer moment, l’Andorra ha volgut mantenir la seva forma de fer. Joc de possessió, tenir la pilota i no rifar-la. I es pot dir que, almenys al llarg del primer temps ha complert l’objectiu. Amb un però important. Li ha faltat profunditat i no ha estat capaç de transformar aquest control en ocasions. En canvi, el filial granota, més vertical quan tenia l’esfèrica, sí que s’ha apropat amb perill a la porteria de Ratti.

Ja al minut 2’, Ferni ha tingut la primera opció en rematar de cap una falta servida des de la banda dreta. La pilota, afortunadament per l’Andorra, ha marxat desviada. Encara molt més clara ha estat l’ocasió d’Édgar al minut 14. Ha aprofitat una pèrdua de Marchán en camp propi per engaltar un fort xut des de la frontal que el travesser ha repel·lit.

Els tricolors han tingut més la pilota però no la capacitat de generar perill i ho han pagat molt car

Per l’Andorra, que després de moltes jornades alineava el trident que tan bon resultat va donar en la primera volta –Ernest, Moha i Musa-, no ha estat capaç de fer-los arribar esfèriques en bones posicions. Només Moha, amb un xut massa innocent, ha provat el porter Cárdenas. Així, després de 45 minuts més aviat ensopits –sent generós- s’ha arribat al descans sense que el marcador s’hagi mogut.

Els tricolors han entrat desconnectats al segon temps. Amb moltes imprecisions en la sortida de la pilota i les passades, que l’Atlètic Llevant ha aprofitat per arribar amb xuts tímids. Fins que al minut 53, una centrada rassa de Toni Herrero des de la banda esquerra l’ha rematat llançant-se a terra Víctor Ruiz i ha marcat el 0-1.

El gol ha deixat molt tocat l’Andorra, incapaç de trobar ja no el gol sinó ni tan sols ocasions per fer-lo. Massa nervis i imprecisions a l’hora de tocar i un rival que ho sabia aprofitar per robar i crear contres perilloses. Fins al 72’ no es pot parlar d’una opció de cert perill, amb una centrada de Riverola que Ernest ha pentinat sense trobar porteria. El mateix destí ha tingut poc després una rematada de Fede a la sortida d’un servei de cantonada.

El tram final ha estat un voler i no poder d’un Andorra espès i sense idees. Tot i portar la iniciativa, ha estat incapaç de generar perill davant un filial granota que gairebé no ha patit per mantenir la seva porteria a zero. Només al 89’, Iker, recollint un refús, s’ha apropat a l’empat però ha vist com Cárdenas treia una bona mà per refusar a córner. Ja al descompte, la darrera opció ha estat de Casadesús amb una rematada desviada.

El xiulet final ha confirmat que la mala ratxa tricolor ja s’ha convertit en crisi, amb la tercera derrota consecutiva i la setena jornada seguida sense guanyar. I el pitjor de tot, les sensacions. Un joc pobre sobretot en l’àmbit ofensiu que caldrà millorar, i molt, de cara al proper desplaçament al Rico Pérez d’Alacant per jugar contra l’Hércules.

FITXA TÈCNICA

Camp: Prada de Moles.
FC ANDORRA (0): Ratti, Loureior, Gaffoor, Fede, Jilmar, Bover (Casadesús, 68’), Marchan, Andrés (Riverola, 59’), Moha (Iker, 65’), Musa i Ernest.
ATLÈTIC LLEVANT (1): Cárdenas, Rubén García (Monterde, 43’), Eliseo, Víctor Ruiz, Toni Herrera, Arturo, Giorgi, Bernal, Ferni, Édgar (Ontiveros, 70’) i Soberón (Blesa, 79’).
Àrbitre: Huerta de Aza (Tenerife). T.G.: Moha, Marchán / Rubén García, Blesa i Giorgi.
Gol: 0-1, Víctor Ruiz (53’).

Gabri: “Havíem recuperat sensacions i confiança i ara hem fet un pas enrere”

El tècnic de l’Andorra, Gabri García, ha admès estar “preocupat” després de la setena jornada consecutiva sense sumar els tres punts. En especial pel fet que, després d’un partit com el del Vila-real B on “crec que vam estar bé” i amb el qual semblava que “havíem recuperat sensacions i confiança”, ara s’ha fet “un pas enrere”. Sobre el duel, ha destacat que “no ens hem trobat còmodes tot i tenir el control durant fases però sense saber generar perill”. També ha lamentat el fet que el gol granota “ens ha tret l’ànim”. L’entrenador ha apuntat que, al seu entendre, no hi ha hagut “falta d’actitud” en els jugadors però sí “bloqueig i dubtes”.

Per la seva banda, el migcampista Rubén Bover ha atribuït la situació a "la confiança" i ha afirmat que "quan guanye un partit, tot tornarà a ser com abans". També ha reconegut que "l'equip està fotut" però ha defensat que "hem de seguir units".