L’exministre Àlvarez comença la cursa per poder aspirar a cònsol de Sant Julià

El també exconseller comunal estaria molest perquè DA no hagi situat cap lauredià entre els alts càrrecs governamentals

Carles Àlvarez, acompanyat de Vicky Grau, en un dels actes de la campanya per a les generals.
Carles Àlvarez, acompanyat de Vicky Grau, en un dels actes de la campanya per a les generals.
El fins fa poc ministre de Salut i, també, exconseller comunal lauredià Carles Àlvarez ha començat a fer passos tendents a convertir-se en el proper candidat demòcrata a cònsol de Sant Julià de Lòria. Sense saber ara per ara si tindria l’aval del partit, Àlvarez hauria pres la ferma decisió de poder concórrer a les properes comunals i enfrontar-se a la llista que, en principi, es preveu que presenti Unió Laurediana.

Àlvarez va ser el candidat de Demòcrates a la territorial laurediana en les passades eleccions generals al costat de l’exesquiadora de l’equip nacional i alta executiva de Naturlandia Vicky Grau. Malgrat que el candidat i ara cap de Govern, Xavier Espot, ja l’havia advertit que no repetiria de ministre, Àlvarez no hauria perdut l’esperança fins al darrer moment de poder tornar al gabinet ministerial. Les fonts consultades asseguren que l’exministre està molest perquè DA, la formació amb la qual està enrolat actualment, no hagi situat cap lauredià entre els nous titulars ministerials.

El també exconseller comunal ja hauria sondejat algunes persones per saber la seva disponibilitat per acompanyar-lo al capdavant de la llista

Sia com vulgui, l’exconseller comunal ja hauria començat a fer alguns moviments que demostren la seva ferma intenció de poder liderar la llista de DA en les properes comunals. Queda mig any exacte, pràcticament, i falta molt bacallà per tallar, però Àlvarez ja hauria sondejat algunes persones per saber la seva disponibilitat per, eventualment, acompanyar-lo a la llista i poder fer un eventual tiquet consolar.

Àlvarez s’enfrontaria amb UL, formació amb la qual va ser conseller vuit anys, encara que part d’aquest tram ja el va fer com a simpatitzant de DA quan les dues formacions van concórrer plegades. Aquesta vegada, i de confirmar-se la seva presència a les comunals (cal veure encara quins pactes es poden establir, i quin paper poden jugar des de Meritxell Teruel i Paqui Barbero a la recentment nomenada consellera general Núria Rossell), s’hauria d’enfrontar molt probablement a la candidatura amb què UL, terceravia, Josep Pintat, pretén recuperar el comú de Sant Julià.

És sabut que la formació parroquial laurediana no pren les decisions fins a darrera hora. Per tant, no hi ha res d’establert quant a quins candidats tindrà UL. En les travesses, però, hi apareix amb força el recentment reelegit conseller general Josep Majoral, home de la confiança de Pintat, que va guanyar els darrers comicis generals en la territorial de manera abassegadora i que ja té una llarga experiència comunal. L’actual conseller comunal a la minoria Rossend Duró seria una altra alternativa o, potser fins i tot, podrien arribar a formar dupla.

Comentaris (2)

Trending