L'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella acomiadarà aquest dimarts el gastrònom Joan Berenguer

Comentaris

L\'església de Sant Esteve d\'Andorra la Vella acomiadarà aquest dimarts el gastrònom Joan Berenguer
L\'església de Sant Esteve d\'Andorra la Vella acomiadarà aquest dimarts el gastrònom Joan Berenguer

L’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella acollirà aquest dimarts a les 11 del matí el funeral pel gastrònom Joan Berenguer Vilar, traspassat aquest diumenge a la nit a conseqüència de l’agreujament d’una malaltia renal que se li havia diagnosticat no fa pas massa temps. Berenguer, de 72 anys i d’origen català i resident al Principat des de feia més de quaranta anys -es va establir al país el 1972-, era un amant de la bona taula (inclosa la sobretaula) i del bon vi, i estava vinculat a la immensa majoria de certàmens culinaris que se celebressin a Andorra. Una de les principals fites de Berenguer va ser la Mostra Gastronòmica d’Andorra, que s’ha anat celebrant des de fa un quart de segle, cada any, a Ordino.

La seva presència als mitjans de comunicació -d’una manera o altra, amb col·laboracions esporàdiques, aportacions habituals o fixes o entrevistes molt de tant en tant- acabaven de rellançar la projecció pública d’un home que no es perdia cap dels saraus gastronòmics d’Andorra i que era amant, també, de participar en altres activitats similars fora de les fronteres del Principat. Durant aquesta tarda de Dilluns de Pasqua, aquells que ho han volgut han pogut donar el condol a la família i acomiadar-se del finat a la sala de vetlles del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Demà, dimarts, se’n celebrarà el funeral.

Entre altres coses, Berenguer sempre destacava el fet que l’any 1992 hagués participat en la posada en marxa de la I Mostra  Gastronòmica d’ Andorra, que com s’ha dit ha anat tenint continuïtat. O el fet, per exemple, que l’ any 1993, la llavors conselleria d’ Esports i Turisme, li encarregués les bases per organitzar les Jornades de Tardor de Cuina Andorrana, un esdeveniment que “va esdevenir una fita important en el calendari gastronòmic del país, i en el que vaig participar activament en l’ organització”. A part de ressaltar la seva vinculació amb els mitjans de comunicació i l’edició de l’especial gastronòmic anual ‘Amb molt de gust’, el gastrònom molt sovint destacava, també, que “promoc i participo en la majoria de mostres i trobades gastronòmiques d’ intercanvi amb restauradors i xefs d’ altres indrets”.

Comentaris

Trending