Les transaccions immobiliàries continuen en caiguda lliure

El nombre de béns immobles transmesos el tercer trimestre del 2019 pateix una davallada del 30%

-
-

En el tercer trimestre de l'any 2019 es constata una disminució del 9,9% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del tercer trimestre de l'any anterior, així com una disminució del 6,9% en relació amb l'acumulat en els darrers dotze mesos, segons ha publicat aquest dijous el departament d'Estadística.   

Pel que fa als béns immobles transmesos durant el tercer trimestre del 2019, han disminuït el 30% respecte al tercer trimestre de l'any 2018, en què gairebé tots els béns immobles transmesos van experimentar una disminució superior al 20%.

Així mateix, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 18,7%.  En relació amb el tipus d'obra, els béns immobles d'obra nova transmesos en el tercer trimestre del 2019 ha disminuït el 71,4% respecte del mateix trimestre de l'any anterior, en què la pràctica totalitat de les categories van registrar descensos superiors al 65%. De la mateixa manera, els béns immobles transmesos de segona mà han disminuït el 29,5%, i totes les categories de béns immobles disminueixen per sota del 20%.  

Respecte a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, s’ha incrementat en el 178,5% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. En funció del tipus d’obra, la superfície transmesa d’obra nova ha disminuït el 77,3%, on totes les categories de béns immobles han disminuït per sota del 75% pel que fa al tercer trimestre del 2018.

Cal recordar que durant el segon trimestre de l'any, les transaccions immobiliàries van disminuir un 18%  en relació al mateix període de l’any passat. El nombre de béns immobles transmesos durant el segon trimestre del 2019 també va baixar, en aquest cas en un 29,3%. Totes les categories de béns immobles transmesos van experimentar un descens per sota del 20%.

Aquestes xifres dels nou primers mesos de l'any, contrasten amb la quantitat de noves construccions que s'estan fent al país com ara les 'torres' d'Escaldes-Engordany o altres promocions de luxe

Comentaris (1)

Trending