Les desavinences amb la ministra i la manca de recursos porten el coordinador de Patrimoni Cultural a dimitir

Comentaris

Les desavinences amb la ministra i la manca de recursos porten el coordinador de Patrimoni Cultural a dimitir
Les desavinences amb la ministra i la manca de recursos porten el coordinador de Patrimoni Cultural a dimitir

Desavinences amb la ministra derivades, en gran part, pel poc marge de maniobra de què gaudeix el departament de Patrimoni Cultural han portat el seu coordinador, Ricard de Deus, a renunciar al càrrec. Resident a la Massana com la titular del ministeri, Olga Gelabert, De Deus ha anat comunicant les darreres hores a través del programa intern de missatgeria electrònica la seva renúncia al càrrec. 

Segons diverses fonts, estaria fart que se li exigís sense disposar dels recursos necessaris. A més a més, una de les assignatures pendents, els entorns de protecció, sobre els quals De Deus estava ben disposat a treballar i, aparentment tenia avançats (el fins ara coordinador del departament és un professional de l’arquitectura), estarien sent bloquejats de manera gairebé permanent. Gelabert estarien cercant relleu per fer front a la dimissió avançada pel diari ‘BonDia’. La responsable ministerial podria intentar 'pescar' entre el consell assessor del departament.

La situació de Cultura ha anat de mal en pitjor els darrers temps. Més enllà del problema dels entorns de protecció als quals hi va anar indirectament lligada la polèmica per la gasolinera de la Margineda, també han perdut molta força altres projectes com el museístic de Radio Andorra a Encamp. La decepció en el càrrec de confiança d’Olga Gelabert -la ministra el va situar al capdavant del departament en substitució d’Olivier Codina, que es va mantenir en el càrrec durant el primer mandat ‘taronja’ tot i que va ser el Govern del PS qui li va atorgar la direcció de Patrimoni Cultural- seria evident en l’arquitecte massanenc d’origen portuguès.

De Deus se’n torna al sector privat, d’on va sortir. Nascut a la ciutat portuguesa de Viseu el 1980, el fins ara coordinador de Política Cultural és llicenciat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, i té el diploma de postgrau de Gestió del Territori de la Universitat Oberta de Catalunya. Poc abans d’aterrar al ministeri ara comandat per Gelabert, De Deus va fundar l’empresa Causa Estudi, Arquitectura i Interiorisme. Serà aquí on s’incorporarà una vegada es concreti la seva sortida formal del departament. En les passades eleccions comunals, Ricard de Deus es va presentar en la candidatura de Demòcrates d’Andorra. Ocupava el sisè lloc de la llista encapçalada per Albert Esteve.

Comentaris

Trending