L’elecció de Camp com a candidat ‘taronja’ encoratja l’impuls d’una alternativa a Canillo

La gestió de l’exministre en relació per exemple als apartaments turístics no és gaire ben valorada a la parròquia, on es miren d’unir tots els corrents crítics amb DA, fins i tot alguns d’interns

-
-
L’elecció de l’exministre de Turisme Francesc Camp a candidat de Demòcrates per als propers comicis comunals a Canillo ha disparat l’optimisme entre aquells que estaven mirant de crear una alternativa. Fins al punt que depèn com es gestioni la construcció d’una segona candidatura, aquesta podria arribar a aglutinar totes les sensibilitats ideològiques crítiques amb DA, fins i tot corrents internes dins de l’actual majoria comunal.

La gestió duta a terme al ministeri per part de Francesc Camp no és ben vista per molts dels canillencs, especialment empresaris o propietaris que tenien allotjaments turístics i als quals les decisions adoptades pels governs dels quals Camp n’ha format part no haurien convençut ni poc ni gens. Ans el contrari. D’aquí que hi hagi un sector important de la parròquia, fins i tot dins mateix del que seria DA, que no acaben de veure bé la tria de l’exministre, que tampoc no és un home que s’hagi significat especialment a la parròquia, segons les fonts consultades.

Cert que amb la voluntat d’acabar agafar les regnes de la candidatura, Francesc Camp hauria estat fent moviments, aproximacions i contactes previs a la seva designació per calibrar també les seves forces. El fet que hagi sortit d’un càrrec polític, públic, per mirar de fer l’assalt a una altra cadira tampoc no està sent gaire ben vist a Canillo, on alguns dels veïns en fan la lectura de voler-se atrinxerar en el poder i la cosa pública. Davant d’això, tot un seguit de sensibilitats polítiques diferents miren de posar-se d’acord per construir una alternativa.

Hi ha una voluntat i un repte clars: que la corporació comunal canillenca no es passi quatre anys més sense minoria; a partir d'aquí l'alternativa pretén aspirar a tot

La voluntat és clara: no pot ser que el comú de Canillo faci i desfaci amb una majoria que ocupa totes les cadires al consell comunal sense que hi hagi ni tan sols la fiscalització de l’oposició. D’aquí que assegurar la presència d’una minoria és el primer pas; mirar d’impedir un triomf còmode de DA i, fins i tot, arrabassar-li la victòria seria el repte següent. L’alternativa, hores d’ara, estaria liderada per Albert Torres i Dolors Cabot. 

En certa manera, això vol dir tenir el suport de PS i SDP -Torres és ben vist per les dues formacions encara que actualment no milita en cap d'elles- i rebre l’impuls d’un grup notable d’històrics liberals descontents tant amb DA, on es van acostar alguns d’ells, com amb els liberals actuals. També l’entorn que va impulsar la candidatura d’Andorrana Sobirana en les darreres eleccions generals faria costat al projecte des d’un segon terme. 

Encara més: el fet que Camp no sigui ben vist per tots els corrents que formen l’actual majoria comunal no impossibilitaria que alguns dels actuals consellers (les fonts consultades han posat l’exemple de Cerni Pol) acabi apareixen en la candidatura alternativa a la de DA. Albert Torres, jubilat del sector bancari, faria ja uns quants mesos que estaria treballant en la confecció d’una llista, igual com també fa temps que analitzava tornar a l’activitat política l’excònsol Dolors Cabot, que fa unes quantes setmanes va renunciar a la militància liberal.

 

Francesc Camp va ser ministre fins al maig.

Relacionat

Francesc Camp serà el candidat de DA a cònsol major a Canillo

Comentaris (2)

Trending