Francesc Camp serà el candidat de DA a cònsol major a Canillo

L’exministre de Turisme confirma per Twitter que accepta la proposta del comitè local ‘taronja’ per aspirar a rellevar Josep Mandicó

Francesc Camp va ser ministre fins al maig.
Francesc Camp va ser ministre fins al maig.

Demòcrates per Andorra (DA) ja té candidat a cònsol major a Canillo. Via Twitter, l’exministre de Turisme Francesc Camp ha fet públic que el comitè parroquial de la formació li ha encarregat encapçalar la llista i, per tant, aspirar a rellevar a Josep Mandicó, que ja no pot repetir després de dos mandats. En els propers dies, s’ha d’acabar de tancar qui serà el seu company de viatge com a número 2 i el programa electoral.

A través d’una piulada al Twitter. Així ha decidit Camp fer pública la seva candidatura a cònsol major canillenc. En ella, explica que “ahir vaig donar el meu vistiplau per encapçalar la candidatura de Demòcrates a les comunals de la parròquia”. A més, apunta que “vull agrair als militants del partit la confiança que m’han dipositat” i que “ens posem a treballar per confeccionar una llista que engresqui els electors”.

El polític ‘taronja’ ha estat l’elecció d’una comissió creada expressament per definir qui havia de ser el cap de llista. Les fonts consultades per Altaveu han explicat que se’l considera “el millor candidat en les actuals circumstàncies” i, per tant, així se li va oferir. Camp, que va deixar el ministeri de Turisme al maig després de vuit anys al Govern, admet haver necessitat “uns dies de reflexió” per donar el ‘sí’, tot recordant que, ara fa uns mesos, de cara a les generals, ja se li havia presentat l’oportunitat de liderar la llista territorial i la va refusar perquè hi havia un “cansament” després de dos mandats a l’executiu “molt intensos”.

El ja candidat a cònsol major, però, posa en relleu dos aspectes que ara li han fet donar una resposta afirmativa. En primer lloc, el fet que “molta gent m'atura per Canillo i em demana que em presenti”. En segon lloc, recorda que “estem a una parròquia turística i crec que puc aportar la meva experiència i el treball de vuit anys a Govern per fer-la créixer, sense oblidar altres àmbits”.

Els següents passos demòcrates seran, per una banda, treballar en la confecció del programa electoral i, per l’altra, escollir la resta d’integrants de la candidatura, especialment el candidat a cònsol menor. En aquest sentit, les fonts consultades apunten que es deixarà a Camp plena llibertat per seleccionar el seu company de llista. Entre els noms que estan sobre la taula hi ha el de l’actual conseller de Finances comunal, Marc Casal, o el de l’exconsellera d’Afers Socials, Sandra Balcon.

El treball es farà independentment dels moviments que puguin fer altres forces polítiques de la parròquia. Tot i això, Camp assegura que “si hi ha tarannà dialogant i ganes de construir per la parròquia, es pot parlar” de possibles aliances. Cal recordar que DA ha estat l’única llista en les dues darreres cites electorals pel comú canillenc.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending