L'AREB va acusar la premsa d'impedir que CaixaBank fos el corresponsal de Vall Banc

Comentaris

L\'AREB va acusar la premsa d\'impedir que CaixaBank fos el corresponsal de Vall Banc
L\'AREB va acusar la premsa d\'impedir que CaixaBank fos el corresponsal de Vall Banc

El conseller delegat de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), César Goyache, va acusar la premsa d’haver impedit que CaixaBank sigui el corresponsal de referència de Vall Banc. L’home fort de l’organisme creat per gestionar la crisi derivada de la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) està convençut que si no hagués transcendit el nom de l’entitat presidida per Isidre Fainé, el banc català hauria acabat sent qui hagués possibilitat el traspàs dels actius de BPA cap al banc pont.

Diverses fonts parlamentàries han confirmat que Goyache es va escudar amb el fet que hagués aparegut als mitjans de comunicació que CaixaBank tenia tots els números de convertir-se en corresponsal de Vall Banc per justificar, justament, tot el contrari: que no ho seria. Goyache va fer aquestes manifestacions en una de les darreres compareixences de l’AREB a porta tancada davant la denominada ‘comissió BPA’, l’organisme legislatiu creat al Consell General per fer el seguiment de la situació del sector financer després de la crisi bancària. Justament aquest dimecres, a partir de les 10 del matí i oberta al públic, l’esmentada comissió torna a rebre els representants de l’AREB, que exposaran els detalls del pla de resolució de BPA.

El 27 de gener Diari d’Andorra va publicar que ‘La Caixa’ estava a un pas de convertir-se en el corresponsal de Vall Banc que possibilitaria el trasllat al banc pont dels dipòsits de BPA. Poc sospitós d’anar contra les tesis de l’AREB i de publicar-ne qualsevol cosa que malmeti la seva gestió, el rotatiu ho donava pràcticament per fet. Poc després, i en un parell de línies, portaveus oficials de CaixaBank ho van desmentir. Goyache ho va explicar a la seva manera davant el Consell General tal i com segons algunes de les fonts consultades hauria recollit la transcripció de la compareixença.

El conseller delegat de l’AREB va assegurar davant els consellers que feia tres mesos que negociaven amb CaixaBank i que “estava aprovat”. Però que va ser aparèixer la notícia i que l’entitat catalana es va fer enrere. No volien ser objecte de seguiment mediàtic, segons que hauria explicat Goyache. “Va ser molt frustrant. Si no hagués aparegut la informació a la primera pàgina a dia d’avui tindríem La Caixa com a corresponsal”. “Un pal” en paraules de l’home clau de l’agència. No obstant això, Vall Banc tindrà línies de corresponsalia. Com i quines mai no ho ha aclarit el president del consell d’administració de l’AREB, Albert Hinojosa, que és qui ha explicat públicament que aquesta dificultat està resolta. Un altre cop al Consell, aquest dimecres, i si no apareix abans en cap mitjà de comunicació, potser ho explica i ningú no posa el fre.

Comentaris

Trending