L'AREB 's'acarnissa' ara amb els treballadors prejubilats de BPA

Comentaris

L\'AREB \'s\'acarnissa\' ara amb els treballadors prejubilats de BPA
L\'AREB \'s\'acarnissa\' ara amb els treballadors prejubilats de BPA

L’ase dels cops de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) són, en aquests moments, els treballadors prejubilats de Banca Privada d’Andorra (BPA). Responsable de l’organisme que tutela el banc intervingut, juntament amb assessors jurídics i experts en matèria laboral que treballen per l’agència, han iniciat una roda de contactes amb la poc menys d’una desena d’empleats en situació de prejubilació. I els missatges tramesos, almenys a les persones amb les quals l’AREB s’ha reunit fins ara, són del tot preocupants; pel fons i, també i molt, segons les fonts consultades, per les formes. Hi ha una mena d’’acarnissament’ amb aquests empleats en ‘stand by’.

Els treballadors prejubilats, set o vuit segons les fonts, van signar al seu dia un contracte d’extinció laboral en què s’especificava explícitament en la immensa majoria de casos, les condicions en què es produiria la finalització de la carrera professional dels afectats. Ara, l’AREB vol modificar aquelles condicions. En alguns casos, de manera dràstica. Segons algunes fonts, els responsables de l’agència pública haurien deixat clar a alguns dels beneficiats dels esmentats contractes de prejubilació que en breu deixaran de percebre els emoluments que suposadament estaven pactats. I que en cas d’emprendre accions judicials, la resposta de l’administració serà implacable. I que, fins i tot, es podria arribar a sol·licitar el retorn de les quantitats ja percebudes.

En algun altre cas s’hauria manifestat al beneficiari que anirà percebent les quantitats establertes, però que ho farà contra un préstec que té concedit per la pròpia entitat intervinguda. En tots els casos, les formes no són gens adequades, segons les fonts. De fet, s’hauria, presumptament, diferit alguna amenaça implícita en cas que hi hagi una fèrria oposició a les decisions adoptades per l’AREB, que el propi organisme deixa dit que tenen l’aval del Govern.

Si la gestió del personal ja està sent complicada des de fa mesos, les negociacions que es van fent, o els acomiadaments forçats que s’han dut a terme fins a la data, més les propostes de rescissió laboral que s’han realitzat, només contribueix a fer encara més costós tot el procés. I això amb l’agreujant o l’afegit que les persones que van ocupar els càrrecs de la representació laboral ja no generen cap tipus de confiança entre el personal per moltes comunicacions que facin.

En relació amb les persones que van formar part del grup de delegats de personal o que estaven properes a ell, algunes fonts de l’entitat han explicat que no s’hauria fet, per part de l’Institut Nacional Andorrà de Finances, l’aval pertinent de dos nomenaments que han de rebre l’aprovació del supervisor. Es tractaria dels canvis que s’han fet en la direcció de BPA Fons i de BPA Assegurances. Dos departaments en què, o bé s’ha tret comandaments lligats a l’antiga direcció o bé s’hi ha situat persones que van tenir una posició rellevant en la negociació del conveni laboral amb l’AREB.

Comentaris

Trending